Château Giscours, Le Haut-Médoc de Giscours

Zoals vele grote wijnen maakt ook het vermaarde Château Giscours in Margaux (3e Grand Cru Classé) een klasse wijn buiten zijn eigen appellatie. Als twee Grand Cru Châteaux, ook Château du Tertre komt van dezelfde wijnmakers, een wijn onder hun hoede nemen, kun je iets fraais verwachten. Dat is nu precies wat u krijgt bij deze Haut-Médoc de Giscours. De ragfijne finesse van een Margaux gecombineerd met de stoerheid van de Haut-Médoc.

Lees meer

90
93
Château Giscours, Le Haut-Médoc de Giscours

21.45

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2025

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
90
93

Omschrijving

Dat de geschiedenis van Château Giscours ver teruggaat, blijkt uit het feit dat het voor het eerst schriftelijk vermeld werd in 1330. In de eeuwen die volgden, wisselde het Château vaak van eigenaar. De grote bloeiperiode begon in 1845, toen het werd aangekocht door bankier Graaf de Pescatore, die Pierre Skawinski inhuurde om het landgoed te beheren. Dit bleek een gouden zet: Skawinski groeide uit tot een van de grootste landbouwers van Médoc in de 19e eeuw. 

Skawinski bleef bij Château Giscours toen dit in handen kwam van de familie Cruse, die het in 1913 weer verkocht. Toen viel het verval in: toen het landgoed in 1954 werd gekocht door Nicolas Tari, waren de wijngaarden in zo'n slechte staat dat op minder dan 10 hectare druiven groeiden. Nicolas Tari, die ervaring opdeed in Algerije, zorgde ervoor dat het niveau weer omhoog ging. In 1995 nam Eric Albada Jelgersma het Château over. In dat jaar kwam de huidige managing director, Alexander van Beek, ook voor het eerst op het Château. Hij zou eigenlijk maar twee weken blijven tijdens de oogst, maar dit liep anders. Onder zijn leiding heeft het Château zeer veel vooruitgang geboekt. Sinds 2019 is Thomas Duclos consultant van Château Giscours.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 6%, Cabernet Sauvignon 55%, Merlot 39%
Regio: Bordeaux
Substreek: Haut-Médoc
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2022
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2025
Houdbaar t/m: 2032
Oogst: Handmatig

Scores

90
Robert Parker
93
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80