Château Haut-Bages Libéral, 5ème Grand Cru Classé Magnum

Een wijn met grote elegantie. Een mooi kruidig aroma met een heerlijk frisse cassis-smaak. Een bijna vrouwelijke Pauillac, zoals de bekende wijnschrijver Steven Spurrier in Decanter Magazine opmerkt. Een schitterende balans gevolgd door een geconcentreerde afdronk die lang blijft hangen. Een grootse wijn die zich moeiteloos schaart tussen de grote wijnen van Pauillac. Als een van de weinige chateaus in Bordeaux is Haut-Bages Libéral sinds 2019 biologisch en sinds 2021 biodynamisch gecertificeerd.

Lees meer

Château Haut-Bages Libéral, 5ème Grand Cru Classé Magnum

95.45

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2025

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Haut-Bages Libéral is één van de laatst bekende Châteaux die in Pauillac magnifieke wijnen maken tegen een uiterst concurrerende prijs. Het Château is sinds 1983 in bezit van de Taillan Groep, die tevens Chasse-Spleen en het Château Cos d'Estournel bezit. De dagelijkse leiding berustte in de jaren tachtig en negentig bij Bernadette Villars, wier dochter Claire Villars Lurton het na haar overlijden overnam. 

De ligging van de wijngaarden is spectaculair te noemen, aan de ene kant Château Latour (1e Cru) en aan de andere kant Pichon Baron en Pichon Lalande (2e Cru). Ingeklemd tussen de blockbusters van de gemeente, produceert Haut-Bages Libéral een fenomenale wijn. De wijn rijpt in voor 40% nieuw eikenhouten vaten gedurende 16 tot 18 maanden. Sinds Claire de scepter zwaait heeft de wijn gewonnen aan kleur en concentratie. Een grote 5e Cru die gezien wordt als een van de pioniers op het gebied van verantwoorde landbouw: sinds 2015 werken ze acro-ecologisch en is het chateau een voorbeeld van agroforestry. Als een van de weinige in Bordeaux zijn ze biologisch en biodynamisch gecertificeerd.

Claire maakt ook nog een tweede wijn: La Chapelle de Haut-Bages Libéral. Met dezelfde toewijding en passie gemaakt van de druiven van de jongere stokken Cabernet Sauvignon en Merlot. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 15 jaar, lagering op barriques gedurende 12 maanden.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl), Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 87%, Merlot 13%
Regio: Bordeaux
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2025
Houdbaar t/m: 2038, 2039
Oogst: Handmatig
Houtopvoeding: 16 maanden op 40% nieuwe barriques en 40% gebruikte. 20% op beton en amfora's.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80