Château la Gaffelière, 1er Grand Cru Classé

Deze Premier Grand Cru Classé uit Saint-Émilion combineert precisie met kracht. In de aromatische geur vinden we zowel rood als zwart fruit terug, gecombineerd met frisse tonen van eucalyptus en lavendel. In de lange afdronk komen daarbij pure chocolade en een prachtige mineraliteit. De 2019 heeft een pure en brede neus met cassis en kersen. De smaak is elegant met prachtig fruit en heerlijke tannines.

Lees meer

95
Château la Gaffelière, 1er Grand Cru Classé

80.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
95

Omschrijving

Château La Gaffelière is nog zo’n magische plek in St. Emilion waar je de sporen van vroeger nog voelt. Dit Château is sinds ruim drie eeuwen in het bezit van familie Malet Roquefort. De wijngaarden van La Gaffelière bevinden zich sinds het Gallo-romeinse tijdperk op het grondgebied van het Château, evenals talloze verscholen mozaïeken die graaf Léo de Malet Roquefort in 1969 ontdekte. De mozaïeken dienden naar alle waarschijnlijkheid ter decoratie van villa’s in de oudheid. De wijnen van La Gaffelière profiteren van een uitzonderlijk terroir, een triangle d’or ofwel een gouden driehoek, verborgen tussen de heuvels van Pavie en Ausone. Familie Malet Roquefort weet als geen ander al hun passie en liefde te steken in hun wijngaarden met een duidelijk doel: het maken van grootse bewaarwijnen.

Vandaag de dag heeft de familie 38 hectare wijngaard in bezit, waarvan 22 hectare geclassificeerd zijn als 1er Grand Cru Classé. Er wordt gewerkt met twee verschillende druivenrassen: 75% merlot en 25% cabernet franc. De verschillende percelen zijn onder te verdelen in drie verschillende zones waarbij bodemsoort, helling en expositie ten opzichte van de zon belangrijke factoren zijn. De fragiele – maar gezonde – bodemsoorten die we hier terugvinden vragen om specifieke aandacht en behandeling die alleen bij een hele precieze werkwijze de finesse en het fruit in de wijnen naar boven halen.

Château La Gaffelière werkt met respect voor het milieu en de omgeving. Er wordt hierbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van planteigen en natuurlijke materialen die de groei van de plant en de ontwikkeling van biodiversiteit stimuleren. Er wordt altijd gezocht naar vol en rijp fruit waarbij respect voor terroir de rode draad is in het werk van dit wijnhuis. Dit vind je terug in de geweldige 1er Grand Cru Classé, waarin je naast een gekleurd bouquet van uiteenlopende aroma’s en een betoverende kruidigheid ook vooral de liefde en passie zult terug proeven.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 40%, Merlot 60%
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Emilion, Saint-Émilion
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2019
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2041
Oogst: Handmatig

Scores

95
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80