Château Lafleur, Les Pensées

Lafleur is één van de meest aristocratische wijnen van de wereld. Klein in omvang, groots in kwaliteit. Gelegen tussen Pétrus en Lafleur-Pétrus. Een wijn met een cultstatus. Pensées de Lafleur is de tweede wijn gemaakt van de jongere aanplant die mettertijd leverancier wordt van de grote broer. Lafleur is een Pomerol diamant waar door grote namen uit de wereld van multinationals zoals François Pinault, verwoed op wordt gejaagd. Een wijn van ongekend hoog niveau en een "insiders secret" volgens de internationale wijnpers.

Lees meer

Niet voor export

93
94
Château Lafleur, Les Pensées

196.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

93
94

Omschrijving

Lafleur is een klein Château van slechts 4,5 hectare, gelegen tegenover Petrus, en dateert uit 1872. De huidige eigenaren zijn Sylvie en Jacques Guinadeau, die er in 1980 getrouwd zijn en sindsdien samen deze wijn maken. De wijngaard "Lafleur" is gelegen op de top van het plateau van Pomerol, met een unieke combinatie van vier bodemsoorten: klei, grindachtige klei, grindachtige zandgrond en zandigekleigrond. De grond is hier rijk aan kalium, een stof die in de natuur te vinden is in zowel aarde als zee en die een belangrijke natuurlijke meststof is. Lafleur beschikt dan ook over een bijzonder terroir, rijk aan deze natuurlijke stoffen waarin ook het ijzergehalte hoog is. De opbrengst is heel klein als gevolg van de strenge selectie, wat leidt tot een bijzondere combinatie van kracht en finesse en wat Lafleur tot een zeldzame en begeerde wijn maakt.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 45%, Merlot 55%, Merlot 55%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pomerol
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2016
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2020
Houdbaar t/m: 2032
Oogst: Handmatig

Scores

93
Robert Parker Blended of 55% Merlot and 45% Cabernet Franc, the medium to deep garnet-purple colored 2016 Pensées de Lafleur opens with bold, tantalizing notes of crushed black cherries, wild blueberries and plum preserves with hints of kirsch, violets, dark chocolate and licorice with a waft of forest floor. Medium-bodied, the palate is amazingly elegant for the intensity of fruit with beautifully ripe, finely grained tannins and fantastic freshness, finishing long and layered.
94
Decanter From the clay-dominant sector of the Lafleur vineyard, the power of this wine is clear from the attack. It's vivid and full of flavour and complexity, showing great character that's full of intent. Those bristling tannins tell you this has no intention of being defined as a second wine. Succulent finish. This will age slowly.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80