Château Le Pape

Het fenomenale team van Château Haut-Bailly heeft ieder jaar de oogst van Château Le Pape onder hun hoede. Het resultaat is verbluffend. De kleur is scharlaken rood en briljant. De typerende Merlot aroma's, soepel en rood fruit vermengd met een hint koffie, dansen in het glas. De smaak is zijdezacht, sensueel in de mond en kruidig in zijn afdronk. Alle smaken perfect in harmonie. De juiste touch hout en de frisheid gecombineerd met de intensiteit van de wijn zijn kenmerken van de vakkundigheid van Château Haut-Bailly dat beroemd is om zijn elegante stijl en ongekende regelmaat. Een verrukkelijke wijn met een grote toekomst, gul, verfijnd als Brussels kant en niet te weerstaan zo lekker.

Lees meer

Château Le Pape

41.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Het landgoed Château Le Pape, dat in de achttiende eeuw is opgericht door Pierre Bobineau, heeft slechts een aanplant van 9 hectare aan wijnstokken. Dit zijn blauwe druivenrassen, gedomineerd door de merlot-druif. De huidige eigenaresse en weduwe Elisabeth Wilmers kocht het landgoed in 2012 samen met haar man Robert Wilmers. In die tijd waren ze ook eigenaar van het zeer gerenommeerde wijnhuis Château Haut-Bailly. Hun zoon Chris Wilmers neemt de huidige zaken waar. Het wijnmakersteam van Haut-Bailly, wat nu onder leiding staat van Veronique Sanders, produceert ook de wijn van Le Pape.

De appellatie Pessac-Léognan, waarin ook het befaamde Château Haut-Brion 1e Cru onder valt, is slechts 35 jaar oud. De regio is pas sinds 9 september 1987 als appellatie erkent. De unieke kenmerken van Pessac-Léognan zijn in de Bordeaux een lang bewaard geheim gebleven, maar gelukkig heeft de erkenning het gewenste effect geleverd en heeft het de regio meer op de kaart gezet. Het is een regio met frisse ideeën en kwalitatief potentieel wat zich nog steeds doorontwikkeld.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 25%, Merlot 75%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pessac-Leognan
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2015
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2019
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80