Château Mouton Rothschild, Le Petit Mouton de Mouton Rothschild

Le Petit Mouton de Mouton Rothschild is de tweede wijn van Château Mouton Rothschild. Deze wijn wordt sinds 1993 gemaakt, van druiven van de jonge wijnstokken uit de wijngaarden van de grote broer. Een grootse tweede wijn.

Lees meer

93
93
94
Château Mouton Rothschild, Le Petit Mouton de Mouton Rothschild

259.00

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2025

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93
93
94

Omschrijving

Het is één van de bekendste wijnhuizen van Bordeaux, zo niet ter wereld: Château Mouton-Rothschild. Het huis kent een rijke geschiedenis die zijn oorsprong vindt in 1853 als Baron Nathaniel de Rothschild Château Brane-Mouton koopt. Vanaf dat moment draagt het Château in het hart van de Médoc de naam ‘Château Mouton Rothschild’.

Van generatie op generatie wordt het Château doorgegeven. Het is uiteindelijk Baron Philippe de Rothschild die in 1924 besluit af te stappen van het verkopen van de wijnvaten aan zogeheten ‘négociants’. Vanaf dat moment wordt de wijn op het domein gebotteld. In 1973 wordt Château Mouton-Rothschild na een lange strijd en bij hoge uitzondering alsnog opgenomen als Premier Cru Classé in de classificatie van 1855. En terecht, als je het ons vraagt.

Vandaag de dag staat Mouton-Rothschild – naast hun naam en hoge kwaliteitswijn – bekend om de opvallende etiketten die elk jaar in samenwerking met een andere bekende artiest of kunstenaar ontworpen worden. Dit fenomeen vindt zijn oorsprong in 1945, waarbij het einde van de tweede wereldoorlog werd gevierd met een speciaal etiket. Ontworpen door artiest Philippe Julian, prijkte op dit eerste speciaal ontworpen etiket in 1945 groot de letter V, die symbool stond voor ‘Victoire’ (overwinning).

Het domein is sinds 2014 in handen van de derde generatie Rothschilds. Naast de grote Cuvée ‘Château Mouton Rothschild’ maakt het huis ook een tweede wijn ‘Le petit Mouton de Mouton Rothschild’ en een witte wijn: ‘Aile d’Argent’. De wijnen staan bekend als zeer rijk en vol, met een intense fruitigheid, rijpe tannines en aroma’s als koffie, cacao en tabak door het gebruik van 100% nieuwe eikenhouten vaten. Stuk voor stuk zeldzame parels!

Details

Drinkbaar vanaf: 2027
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2040
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Substreek: Pauillac
Landbouw: Duurzaam
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2022
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 7%, Cabernet Sauvignon 71%, Merlot 19%, Petit Verdot 3%
Alcohol: 14,2
Oogst: Handmatig

Scores

93
Robert Parker
93
Vinous
94
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80