Château Ollieux Romanis, Capucine Rouge

Om de aroma's en smaaksensaties volledig tot zijn recht te laten komen worden de druivenschillen kort geweekt. Hierdoor heeft deze nieuwe loot aan de stam van Ollieux Romanis een zacht fluwelen smaak vol sappig rood fruit met als resultaat een zalig doordrinkbare wijn voor alledag. Zoals bij vele grote wijnen in Bordeaux, waar het fruit van de jonge wijnstokken gebruikt wordt voor een tweede wijn, past Ollieux Romanis dit toe bij deze Capucine.

Lees meer

Château Ollieux Romanis, Capucine Rouge

5.75

Aanbieding 7.50
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Château Ollieux Romanis ligt in de streek Corbières in de Languedoc, net ten zuiden van Boutenac; één van de weinige Cru’s in de regio. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in de streek heeft gevestigd. 

Pierre Bories wordt bijgestaan ​​door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingsteen. Naast de druiven carignan, cinsault, grenache noir, syrah, marsanne en roussanne, cultiveren de Bories ook sauvignon blanc, grenache blanc, grenache gris, merlot en mourvèdre. Er wordt ook een Vin-de-Pays-label op instapniveau geproduceerd: Capucine. Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed (130 hectare).

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Carignan 25%, Grenache Noir 25%, Mourvèdre 25%, Syrah 25%
Regio: Zuid Frankrijk
Substreek: Sud de France
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2020
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2024
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80