Château Ollieux Romanis, Cuvée Classique Rosé Magnum

Exclusief in Nederland! Het nieuwe millésime rosé van Château Ollieux Romanis. Vol bloemetjes in de neus met tonen van grapefruit en klein rood fruit, fijne smaak en levendige finale. U treft hier rosé op zijn mooist!

Lees meer

1,5 liter
9
Château Ollieux Romanis, Cuvée Classique Rosé Magnum

26.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
9

Omschrijving

Château Ollieux Romanis ligt in de streek Corbières in de Languedoc, net ten zuiden van Boutenac; één van de weinige Cru’s in de regio. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in de streek heeft gevestigd. 

Pierre Bories wordt bijgestaan ​​door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingsteen. Naast de druiven carignan, cinsault, grenache noir, syrah, marsanne en roussanne, cultiveren de Bories ook sauvignon blanc, grenache blanc, grenache gris, merlot en mourvèdre. Er wordt ook een Vin-de-Pays-label op instapniveau geproduceerd: Capucine. Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed (130 hectare).

Details

Type wijn: Rosé
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cinsault 40%, Grenache Gris 20%, Grenache Noir 40%
Regio: Languedoc
Substreek: Corbières
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig

Scores

9
Harold Hamersma Wat een verademing. Echte wijn in plaats van chihuahuarosé bestemd voor dames met een tatoeage op een plek waar we liever geen weet van hebben. Ook dit oogstjaar weer een van de beste rosés onder de tien euro. Een hele prestatie als we weten dat alles wat uit het zuiden van Frankrijk komt en rosékleurig is fiks duurder is geworden, Provence voorop. 

Ollieux blijft onder die magische grens. En daarbinnen schittert-ie. Bloesemt weer het glas uit. Garrrigue. Perzik. Gedroogde abrikoos. De herbes de Provence hebben ook Corbières weten te vinden. Half procentje alcohol minder dan 2019. Gaat niet ten koste van de kwaliteit en komt de doordrinkbaarheid ten goede.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80