Château Pontet-Canet, 5ème Grand Cru Classé

Pontet-Canet heeft een zwoele rijkheid, is romig en fruitig met een ongekende puurheid en vitaliteit. Een monumentale wijn met een briljant smaakpalet, die je bijna de adem beneemt. De wijn heeft een aroma van rijpe zwarte bessen, is dieprood van kleur met schitterend geïntegreerde zachte tannines. Een grand seigneur die zijn status als 5e cru allang is ontstegen. Pontet-Canet was de eerste Cru Classé uit de Médoc die geheel biodynamisch is gaan werken.

Lees meer

94
93
Château Pontet-Canet, 5ème Grand Cru Classé

120.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
94
93

Omschrijving

Château Pontet-Canet is onder de iconische eigenaar Alfred Tesseron in 2004 begonnen met biodynamisch werken, op een plot van 15 hectare merlot. In 2005 is het hele château overgegaan, onder toeziend oog van technisch directeur Jean-Michel Comme. Sinds 2010 is het Château gecertificeerd. Het is de eerste Cru Classé van de Médoc die is begonnen met biodynamisch werken. 

 De kinderen van Alfred, Justine en Noé, nemen langzamerhand het Château van hun vader over. Jean Michel Comme is in 2020 vertrokken en opgevolgd door Mathieu Bessonnet, die eerder bij M. Chapoutier werkte. Hij heeft onder andere de komst van honderd cementen dolia (eivormige amfora's) van 9 hectoliter geïntroduceerd, ontworpen op het domein zelf en gemaakt door lokale ambachtslieden met gebruik van kalksteen en grind afkomstig van het landgoed. 

Ze hebben nu de juiste balans gevonden voor de opvoeding: 50% nieuwe barriques, 15% gebruikte barriques en 35% op deze amfora's, waardoor de invloed van de houtrijping minder merkbaar is. Hierdoor, en mede dankzij het biodynamisch werken, reflecteren de wijnen duidelijk hun oogstjaar. Sinds 1999 houdt ook familievriend en oenoloog Michel Rolland toezicht op de assemblages.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 4%, Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 33%, Petit Verdot 3%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pauillac
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2011
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2017
Houdbaar t/m: 2036
Oogst: Handmatig

Scores

94
Robert Parker
93
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80