Château Trotanoy

Trotanoy komt van "trop ennoyé", te lastig. De bodem van deze beroemde wijngaard bestaat deels uit kiezels en deels klei, en dat maakt het moeilijk te bewerken. Toch is dit een van de beste Pomerols. Zeer complex en geconcentreerd met veel souplesse. In de neus zwarte kersen, rijpe pruimen, noten, licht animale tonen en mooi geïntegreerde houttonen.

Lees meer

97
95
99
94
Château Trotanoy

225.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
97
95
99
94

Omschrijving

Ook dit Chateau is in handen van de welbekende wijnfamilie Moueix. Deze familie bezit alle grote en beroemde chateaux in Pomerol, waaronder ook Petrus. De wijn heeft een stijl welke lijkt op Petrus vanwege de zelfde natuurlijke grondsoort. Château Trotanoy ligt in Pomerol, een kilometer ten westen van Petrus. Het wijnhuis heeft circa 12 hectare wijngaard en produceert jaarlijks 42.000 flessen. De wijnstokken op de wijngaard hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.

De bodem heeft een groter aandeel kiezel op het hoogste deel van de heuvel. Op het lager gelegen gedeelte neemt het aandeel klei toe. De ijzerhoudende ondergrond, de ‘crasse de fer’ is hier ook dominant. Het wijnhuis had eerst de naam "Trop anoi" en was eigendom van de familie Giraud. Deze naam komt van 'too annoying' wat zoveel wil zeggen als: 'te moeilijk om te bewerken". Deze familie veranderde de naam in "Trotanoy" en sinds 1953 is het wijnhuis in handen van Jean-Piere Moueix.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2034
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Substreek: Pomerol
Landbouw: Duurzaam
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2017
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 10%, Merlot 100%
Alcohol: 12,5, 14,5
Oogst: Handmatig

Scores

97
Robert Parker
95
Vinous
99
James Suckling
94
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80