Couvent des Jacobins, Grand Cru Classé

Alijd weer een enorme verrassing. Wat een prachtige kwaliteit. Enorme intensiteit in geur en smaak. De wijn is heerlijk zacht en zwoel. Veel bewaarpotentie. De 2019 heeft een intense, zwoele neus met pruimen en laurier. De smaak is zacht, dik en sappig met goede tannines.

Lees meer

91
93
Couvent des Jacobins, Grand Cru Classé

38.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
91
93

Omschrijving

In de 13e eeuw schonk de hertog van Lancaster, zoon van de Engelse koning Hendrik III, een nieuw jacobijnenklooster aan Saint-Emilion. Dit nieuwe Couvent moest het oude vervangen dat buiten de stadswallen lag en niet kon worden verdedigd. De monniken van het Couvent des Jacobins maakten zulke goede wijn dat deze aan het Engelse hof werd geserveerd. De wijngaard van 11 ha, beplant met 85% Merlot, 11% Cabernet Franc en 4% Petit Verdot, bevindt zich op een helling met een ondergrond van voornamelijk zand en klei. 

De wijnen zijn rijk en krachtig en hebben tijd nodig om op dronk te komen. Er wordt ook een tweede wijn gemaakt onder de naam 'Le Menut des Jacobins'. Vandaag de dag vormt het klooster een oase van rust in het drukke Saint-Emilion. De familie de Bruijn heeft al meer dan 60 jaar een nauwe relatie met de familie Borde. Iedere keer als Eric in Saint-Emilion is gaat hij traditiegetrouw als eerste naar het Couvent om de familie Borde te begroeten en hun fantastische wijn te proeven. Couvent des Jacobins heeft een van de meest indrukwekkende ondergrondse kelders van de regio.

Details

Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2036
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Emilion, Saint-Émilion
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2019
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 25%, Cabernet Sauvignon 10%, Merlot 65%
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig

Scores

91
Robert Parker
93
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80