Couvent des Jacobins, Grand Cru Classé

Altijd weer een enorme verrassing. Wat een prachtige kwaliteit. Enorme intensiteit in geur en smaak. De wijn is heerlijk zacht en zwoel en heeft veel bewaarpotentie. 2022 was vanwege de warmte en droogte een jaar om niet te vergeten voor Couvent des Jacobins. De merlot-druiven werden eerder dan normaal geoogst om de balans en frisheid te behouden. De wijn is krachtig en rijk, met een florale neus aangevuld met zwart fruit.

Lees meer

93
91
Couvent des Jacobins, Grand Cru Classé

33.40

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2025

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93
91

Omschrijving

In de 13e eeuw schonk de hertog van Lancaster, zoon van de Engelse koning Hendrik III, een nieuw jacobijnenklooster aan Saint-Emilion. Dit nieuwe Couvent moest het oude vervangen dat buiten de stadswallen lag en niet kon worden verdedigd. De monniken van het Couvent des Jacobins maakten zulke goede wijn dat deze aan het Engelse hof werd geserveerd. De wijngaard van 11 ha, beplant met 85% Merlot, 11% Cabernet Franc en 4% Petit Verdot, bevindt zich op een helling met een ondergrond van voornamelijk zand en klei. 

De wijnen zijn rijk en krachtig en hebben tijd nodig om op dronk te komen. Er wordt ook een tweede wijn gemaakt onder de naam 'Le Menut des Jacobins'. Vandaag de dag vormt het klooster een oase van rust in het drukke Saint-Emilion. De familie de Bruijn heeft al meer dan 60 jaar een nauwe relatie met de familie Borde. Iedere keer als Eric in Saint-Emilion is gaat hij traditiegetrouw als eerste naar het Couvent om de familie Borde te begroeten en hun fantastische wijn te proeven. Couvent des Jacobins heeft een van de meest indrukwekkende ondergrondse kelders van de regio.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 14%, Merlot 82%, Petit Verdot 4%
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Emilion, Saint-Émilion
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2027
Houdbaar t/m: 2039
Oogst: Handmatig
Zuurtegraad: 3,10 g/l
Houtopvoeding: 45% nieuw Frans eiken, 55% eenmalig gebruikt hout.

Scores

93
Robert Parker Bursting with aromas of sweet blackberries, cherries, rose petals and licorice, the 2022 Couvent des Jacobins is medium to full-bodied, fleshy and charming, with a succulent core of fruit and a seamless, enveloping profile. It will offer a broad drinking window. 
91
Vinous The 2022 Couvent des Jacobins has a punchy bouquet with blueberry and cassis aromas. There's a touch of espresso in the background. The palate is medium-bodied with grainy tannins, slightly backward and structured at the moment. It doesn't quite kick on toward the finish. Still thoroughly enjoyable. 
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80