Domaine A&P de Villaine, Rully Blanc "Rabourcé" 1er Cru

Rully Blanc 'Rabourcé' 1er Cru van domaine A&P de Villaine: een elegante, rijke witte bourgogne. 'Rabourcé' is Latijnn voor een plek in tegengestelde richting dan de normale richting.  Dit perceel bevindt zich op de hoogste en warmste helling in het noorden van de appellation Rully. In de neus laat deze wijn direct een bepaalde complexiteit zien, die hand in hand gaan met een hint van rijp, wit fruit en verse boter. Een deel van de druiven in deze cuvée is opgevoed op nieuw franseikenhout, waardoor de houttonen subtiel, maar merkbaar aanwezig zijn.In de smaak laat deze wijn mooie minerale noten zien met aroma's van rijp fruit als abrikoos en gekonfijte ananas. Een wijn om nu te drinken of nog 2 tot 5 jaar te bewaren.

Lees meer

Domaine A&P de Villaine, Rully Blanc "Rabourcé" 1er Cru

77.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Domaine de Villaine ligt in Bouzeron, genesteld in de regio Côte Chalonnaise tussen Chassagne-Montrachet en Santenay in het noorden en Rully en Mercurey in het zuiden. Aubert de Villaine is erfgenaam van de meest benijdenswaardige van allemaal, het Domaine de la Romanée-Conti. 

Hij leidt DRC sinds het midden van de jaren zestig als mededirecteur. Deze kleine, zonnige vallei, die in de Middeleeuwen door de monniken van Cluny met wijnstokken werd beplant, heeft een rijke en lange traditie van het produceren van kwaliteitswijnen die hun uitzonderlijke terroir weerspiegelen. Het domein is bezig met het behalen van hun bio certificering. Ze maken geen gebruik van pesticiden of herbiciden, en het gebruik van kunstmest is beperkt tot biologische plantaardige compost. 

 De eveneens zeer discrete Pierre de Benoist, de neef van Aubert, beheert het domein sinds 2003.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Rully
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80