Domaine A&P de Villaine, Rully Rouge "Les Champs Cloux" 1er Cru

Deze Rully 'les Champs Cloux 1er Cru' van Domaine A&P de Villaine komt van het gelijknamige 1er Cru perceel, gelegen op een helling binnen de appellation Rully. Het wordt ook wel een van de mooiste climats van de appellation genoemd. Jong is deze wijn doordrenkt met intens fruit, dat zich met de tijd zal transformeren in soepelere, meer complexe aroma's die we gewend zijn in de grote Bourgognes tegen te komen. In de neus vol rood fruit, kruidigheid en aardse aroma's die begeleid worden door een subtiele noot van het eikenhout en geroosterd brood. In de smaak waaieren deze aroma's langzaam uit en worden ze begeleid door de aanwezige, maar zeer verfijnde tannines. Dit leidt tot een soepele, rijke wijn met een aanhoudende finale. 

Lees meer

Domaine A&P de Villaine, Rully Rouge "Les Champs Cloux" 1er Cru

76.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Domaine de Villaine ligt in Bouzeron, genesteld in de regio Côte Chalonnaise tussen Chassagne-Montrachet en Santenay in het noorden en Rully en Mercurey in het zuiden. Aubert de Villaine is erfgenaam van de meest benijdenswaardige van allemaal, het Domaine de la Romanée-Conti. 

Hij leidt DRC sinds het midden van de jaren zestig als mededirecteur. Deze kleine, zonnige vallei, die in de Middeleeuwen door de monniken van Cluny met wijnstokken werd beplant, heeft een rijke en lange traditie van het produceren van kwaliteitswijnen die hun uitzonderlijke terroir weerspiegelen. Het domein is bezig met het behalen van hun bio certificering. Ze maken geen gebruik van pesticiden of herbiciden, en het gebruik van kunstmest is beperkt tot biologische plantaardige compost. 

 De eveneens zeer discrete Pierre de Benoist, de neef van Aubert, beheert het domein sinds 2003.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Bouzeron
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80