Domaine Bohrmann, Saint-Aubin "Champs Tirants"

2020 is de eerste jaargang waarin Sofie Bohrmann deze Champs Tirants heeft gemaakt. Wat ons betreft mag ze dit blijven doen! In de neus een perfecte samenhang tussen kruiden, boter, room en toast, te danken aan het Oostenrijkse eikenhout dat Bohrmann gebruikt. In de mond doet deze rijke wijn denken aan een Meursault of Chassagne. De textuur is rijk en weelderig met nog genoeg fraîcheur en een lange, zachte afdronk waarin ook aardse tonen naar voren komen. Een prachtige balans tussen fris en vet, zoals ze dat alleen in Bourgogne kunnen en een goed voorbeeld van de stijgende reputatie van Saint-Aubin.

Lees meer

Domaine Bohrmann, Saint-Aubin "Champs Tirants"

47.45

Niet langer beschikbaar

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Sofie Bohrmann is een Belgische met passie. Een passie voor het Bourgondische leven en daar hoort wijn bij. Ze geniet van wijn, gastronomie en goed gezelschap en wij hebben haar in ons hart gesloten. Haar wijnen zijn genereus en rijk van smaak. Drink een glas met Sofie en je weet waarom haar wijn zo gewild is. 

Ze is ook ambitieus. Haar grote wens was wijn maken in Frankrijk en Meursault moest het worden; een gemeente met grote namen. Bijzonder is het feit dat haar wijngaarden grenzen aan die van de fameuze wijngaarden van het Domaine Comtes Lafon, een van de allerbeste producenten in de gemeente Meursault. Als het maar even kan investeert ze in nieuwe wijngaarden en technieken. 

Zo ligt de kelder inmiddels vol met bijzondere fusten van 500 liter in plaats van vaten van 225 liter. De wijn behoudt hierdoor meer fraîcheur. Saillant is de keuze voor Oostenrijks hout i.p.v. Frans eiken. Oostenrijks hout bevat een fijnere nerf wat resulteert in een verfijndere structuur. Sinds de oogst 2010 filtert Sofie haar wijnen niet meer. Een ondernemende dame in de door mannen gedomineerde wijnwereld. Ook haar Crémant de Bourgogne is een feest om te drinken. Met trots vertegenwoordigen wij haar exclusief op de Nederlandse markt.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Saint-Aubin
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2021
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2027
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80