Domaine Cady, Coteaux du Layon

Een bijzonder geslaagde wijn. Handgeplukt in meerdere fases om de ideale rijping van de druiven te verkrijgen. Door de pourriture noble (edele rotting) krijgt deze wijn net als een Sauternes haar bijzondere smaak en rijkheid. Prachtig goudgeel van kleur; in de geur hints van perzik, rijpe peer en gesponnen suiker. Prachtig vol en toch fris van smaak. Subliem!

Lees meer

Domaine Cady, Coteaux du Layon

17.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Het familiebedrijf Domaine Cady bestaat sinds 1927 en bevindt zich in de Anjou, de streek rondom de stad Angers, in de Loire. Het domein wordt op dit moment geleid door Alexandre en zijn moeder Sylvie. Vader Philippe Cady is sinds kort met pensioen. De familie Cady werkt hier met veel respect voor de natuur. Alle wijnen zijn dan ook biologisch gecertificeerd. 

Het wijngaardbezit bedraagt inmiddels 28 hectare, waarvan het grootste deel beplant is met chenin blanc. Een klein gedeelte hiervan wordt gebruikt voor droge Anjou Blanc, de rest voor de prachtige zoete wijn Coteaux du Layon. Op de avond van 1 april 2021 is Domaine Cady getroffen door een vreselijke brand. Een groot deel van de wijnen, de kelder en de opslag is verloren gegaan. Het werk van vier generaties wijnmakers is letterlijk in rook opgegaan. De familie is gelukkig in goede gezondheid en ook de wijngaard is gespaard gebleven.

Details

Type wijn: Dessert - Zoet
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chenin Blanc 100%
Regio: Loire
Substreek: Coteaux du Layon Moelleux
Smaak: Aromatisch en Zoetig
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 11,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80