Domaine Clau de Nell, Cabernet Franc

De biodynamische wijn kent een complex en gelaagd smaakpalet met zowel rijp rood als zwart fruit, florale en aardse tonen, subtiele houtinvloeden, fraîcheur en een kruidig randje. Sappig en elegant, doch met stevige tannines en een textuur die met de tijd wint aan zachtheid. Levendig en in balans.

Lees meer

93
Domaine Clau de Nell, Cabernet Franc

28.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93

Omschrijving

In 2000 kochten Claude en Nelly Pichard het domein en doopten het om tot Clau de Nell. Het tweetal werkte reeds biodynamisch en kwam hierdoor in 2006 in contact met Anne-Claude Leflaive en haar man Christian Jacques, die hun kennis en ervaring van biodynamische wijnbouw deelden met andere jonge, idealistische wijnmakers. Het domein kreeg het financieel moeilijk in 2008, waarna Anne-Claude en Christian het domein, met al zijn potentieel, besloten over te nemen. Na één jaar samenwerking besloten Claude en Nelly het bedrijf te verlaten. 

Sinds 2009 heeft Sylvain Potin, ook zeer bedreven in de biodynamische leer, de dagelijkse leiding over het domein. Christian Jacques staat nog steeds aan het hoofd van het domein en na het overlijden van Anne-Claude Leflaive in 2015 heeft ook dochter Claire Leflaive zich gevoegd bij het team. Domaine Clau de Nell ligt in Ambillou-Château, in het departement Maine-et-Loire in de Loirestreek. De 12 hectare aan wijngaard liggen aan één stuk en worden omringd door bossen en velden, zeer bevorderlijk voor de biologische wijnbouw. 
De bodem bestaat uit klei, vuursteen en tufsteen en is beplant met 5 hectare cabernet franc, 3 hectare grolleau, 3 hectare chenin blanc en 1 hectare cabernet sauvignon. Op het hoogste punt bereikt het perceel een hoogte van 101 meter boven zeeniveau. De natuur staat centraal; haar respecteren en haar gang laten gaan en weten en begrijpen wat er dan gebeurt. Het terroir en de vintage laat Sylvain Potin optimaal tot hun recht komen in de wijnen. Unieke, vooruitstrevende en pure wijnen van een domein met een bijzonder verhaal.

Details

Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2030
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Loire
Substreek: Pic Saint Loup
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2016
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 100%
Alcohol: 14
Oogst: Handmatig

Scores

93
Robert Parker From 45-year-old vines, macerated for 30-35 days ("just infusion, no extraction") and aged in old barrels for 12 months plus six months in tanks, the 2016 Anjou Cabernet Franc is pure and intense on the nose that reveals finely concentrated raspberry, red cherry and tobacco aromas. Pure, intense and fresh on the palate, this is a silky-textured, refined and elegant red with fine tannins and vibrantly mineral acidity. Tart on the finish but full of character. Excellent.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80