Domaine Cosse-Maisonneuve, La Fage

Deze cuvée van 100% Malbec is een biologische wijn die 24 maanden fustrijping ondergaat op barriques van 1 tot 2 jaar oud. In de 5 ha omvattende wijngaard zijn de stokken 40 tot 45 jaar oud. De wijn smaakt stoer maar het vakmanschap van de makers zorgt voor een ongekende elegantie en frisheid. Een wijn met pit, zeker, maar zonder stroeve kantjes en met bewaarpotentieel. Elegantie is waar het om gaat bij Domaine Cosse-Maisonneuve.

Lees meer

9+
Domaine Cosse-Maisonneuve, La Fage

22.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+

Omschrijving

Cahors is een gemeente in het departement Lot met een unieke ligging op gelijke afstand van zowel de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee en de Pyreneeën. De zeer getalenteerde wijnmakers Matthieu Cosse en Catherine Maisonneuve bewerken sinds 1999 15 ha wijngaard die als het ware boven de rivier de Lot “hangen”. Catherine Maisonneuve heeft haar strepen als wijnmaker eerst verdiend bij Léoville Las Cases en Clos Rougeard. Flora en fauna zijn van zeer grote waarde in hun filosofie van het wijn maken.

De wijnen zijn dan ook biodynamisch gecertificeerd. Het Domaine Cosse-Maisonneuve wordt gezien als de toekomst van de appellatie Cahors. Alle wijnen hebben een indrukwekkende diepte en mineraliteit en een groot bewaarpotentieel. Beter kan het bijna niet worden in deze schitterende middeleeuwse gemeente waar de tijd lijkt stil te staan en een glas Cahors je het jachtige leven van de stad doet vergeten.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Malbec 100%
Regio: Sud-Ouest
Substreek: Cahors
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2019
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig

Scores

9+
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80