Domaine Daniel Bouland, Beaujolais Blanc

Slechts 1% van de totale productie in de Beaujolais-streek is witte wijn. Deze witte wijn mag uitsluitend van Chardonnay-druiven gemaakt worden. Uitgebreide en intense neus van zuivere, ronde smaken van peer en appel, met een lichte kruidentoets. Een spectaculaire wijn!

Lees meer

Niet voor export

9-
Domaine Daniel Bouland, Beaujolais Blanc

16.25

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

9-

Omschrijving

Daniel Bouland behoort tot het selecte gezelschap van "rising stars" in de Beaujolais. Zijn als weergaloos mooi omschreven Morgon, door internationale wijncritici geroemd om zijn "old school" wijnmaken, wordt gemaakt van met de hand geoogste druiven van zeer oude gamay-stokken in de lieux-dits (dorpsdeel/gehuchtje) Douby, Côte de Py en Delys. 

Daniel maakt wijn voor de toekomst en adviseert vijf jaar opleggen om de intensiteit en minerale nuances volledig in het glas tot uiting te laten komen. Geen kunstgrepen, de druif is voor hem het ruwe materiaal. Kleine rendementen, geen filtratie, geen houtopvoeding, Beaujolais in zijn puurste en meest energieke vorm.Het Franse wijntijdschrift La Revue des Vins de France prijst Daniel Bouland vanwege de veertig jaar die hij al actief is aan de top van de Beaujolais. 
Nu zijn pensioengerechtigde leeftijd dichterbij komt, hopen we dat dochter Mélanie het stokje met succes van hem kan overnemen.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Beaujolais
Substreek: Morgon
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2022
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig

Scores

9-
Harold Hamersma Daniel Bouland. Al veertig jaar doende in Beaujolais. Still going strong maar gelukkig klopt ook dochter Mélanie aan de deur. Met de belofte dat zij zijn lijn doorzet: de druif zien als 'ruw materiaal', kleine rendementen, geen filtratie, geen houtopvoeding, resulterend in beaujolais in zijn puurste en meest energieke vorm. Ook in het geval van witte. Strak-mineraal en toch ook een roomvullinkje. Licht. Ook nipt aanwezig: een perzikbinnenpretje plus een zuchtje rokerigheid.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80