Domaine Daniel Bouland, Côte de Brouilly "Cuvée Mélanie"

Een speciale Cuvée genoemd naar dochter Mélanie. En speciaal is ie; de stokken zijn maar liefst 70 jaar oud en staan op slechts een halve hectare aangeplant, op de vulkanische heuvels van Brouilly. Het rendement is laag waardoor een intense wijn ontstaat. Zwart fruit en een elegante mineraliteit verpakt in een niet al te zwaar jasje. De wijn is heel puur zoals Daniel graag zijn cru's maakt met impressies van vijgen, bosbessen en paarse viooltjes, licht getoast en speels. Geen limonade maar Beaujolais met karakter en een feest op tafel. Dochter Mélanie mag al graag mee proeven.

Lees meer

Niet voor export

92
Domaine Daniel Bouland, Côte de Brouilly "Cuvée Mélanie"

20.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

92

Omschrijving

Daniel Bouland behoort tot het selecte gezelschap van "rising stars" in de Beaujolais. Zijn als weergaloos mooi omschreven Morgon, door internationale wijncritici geroemd om zijn "old school" wijnmaken, wordt gemaakt van met de hand geoogste druiven van zeer oude gamay-stokken in de lieux-dits (dorpsdeel/gehuchtje) Douby, Côte de Py en Delys. 

Daniel maakt wijn voor de toekomst en adviseert vijf jaar opleggen om de intensiteit en minerale nuances volledig in het glas tot uiting te laten komen. Geen kunstgrepen, de druif is voor hem het ruwe materiaal. Kleine rendementen, geen filtratie, geen houtopvoeding, Beaujolais in zijn puurste en meest energieke vorm.Het Franse wijntijdschrift La Revue des Vins de France prijst Daniel Bouland vanwege de veertig jaar die hij al actief is aan de top van de Beaujolais. 
Nu zijn pensioengerechtigde leeftijd dichterbij komt, hopen we dat dochter Mélanie het stokje met succes van hem kan overnemen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Gamay 100%
Regio: Beaujolais
Substreek: Brouilly
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80