Domaine Daniel Bouland, Morgon "Corcelette" Vieilles Vignes

Deze cru is afkomstig van een hooggelegen perceel met 40 jaar oude wijnstokken. De bodem bestaat uit zand vermengd met vuursteen en graniet. De smaak is toegankelijk en vult de mond met de aroma's van zwarte kersen en bosbessen. Lekker zwoel en zijdezacht met een lichte kruidigheid. Niet voor niets staan importeurs in de rij voor deze nieuwe generatie Beaujolais. Nog niet zo lang geleden verschilden de cru's niet of nauwelijks van elkaar en waren ze vaak wat zoetig en voor de echte wijnliefhebber niet interessant. Daniel Bouland heeft met dit imago volledig afgerekend. Het is dan ook erg druk op zijn erf. De Corcelette is altijd een van de elegantste Morgons.

Lees meer

Niet voor export

Domaine Daniel Bouland, Morgon "Corcelette" Vieilles Vignes

21.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Daniel Bouland behoort tot het selecte gezelschap van "rising stars" in de Beaujolais. Zijn als weergaloos mooi omschreven Morgon, door internationale wijncritici geroemd om zijn "old school" wijnmaken, wordt gemaakt van met de hand geoogste druiven van zeer oude gamay-stokken in de lieux-dits (dorpsdeel/gehuchtje) Douby, Côte de Py en Delys. 

Daniel maakt wijn voor de toekomst en adviseert vijf jaar opleggen om de intensiteit en minerale nuances volledig in het glas tot uiting te laten komen. Geen kunstgrepen, de druif is voor hem het ruwe materiaal. Kleine rendementen, geen filtratie, geen houtopvoeding, Beaujolais in zijn puurste en meest energieke vorm.Het Franse wijntijdschrift La Revue des Vins de France prijst Daniel Bouland vanwege de veertig jaar die hij al actief is aan de top van de Beaujolais. 
Nu zijn pensioengerechtigde leeftijd dichterbij komt, hopen we dat dochter Mélanie het stokje met succes van hem kan overnemen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Gamay 100%
Regio: Beaujolais
Substreek: Morgon
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2020
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80