Domaine de l'Arlot, Côte de Nuits Villages "Au Leurey" Blanc

De wijngaard 'Au Leurey' heeft lange tijd rode Bourgogne voortgebracht, totdat in 2006 de Pinot Noir vervangen werd door Chardonnay. De aanzet van deze mooie witte Bourgogne is rijk en wat vettig met een flatteus midden palet. Een indrukwekkende finale met een ragfijne minerale toon die de frisheid van de wijn accentueert. Met de schaarste in de andere blockbuster appellaties als Puligny en Meursault, is deze jongste aankoop een nieuwe parel in ons assortiment. Een prachtige witte Côte de Nuits zoals je die zelden tegenkomt.

Lees meer

Domaine de l'Arlot, Côte de Nuits Villages "Au Leurey" Blanc

47.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Ongeveer 2 kilometer ten zuiden van Nuits Saint Georges ligt Domaine de l'Arlot. Aan het einde van de 18e eeuw was het Jean-Charles Vienot die een muur bouwde om het domein en zo Clos de l'Arlot creëerde. Domaine de l'Arlot kwam in 1987 in handen van verzekeringsmaatschappij AXA. Sinds 2014 is Géraldine Godot de wijnmaakster op het domein. Geboren in de Bourgogne is zij een groot gedeelte van haar carrière in de regio werkzaam geweest. 

Een grondige bodemanalyse heeft nogmaals bevestigd dat elk perceel een andere samenstelling heeft. Deze complexiteit is terug te proeven in de wijnen, die geheel biodynamisch worden gemaakt. De wijn opent zich als het ware laag voor laag. De signatuur van Domaine de l'Arlot is wijn met een ongekende finesse, elegantie, precisie en puurheid die je maar zelden treft. In geen enkele wijn domineert één specifiek aspect.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Côte de Nuits
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 14
Serveertemperatuur: 10˚
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Klei en kalksteen
Restsuikers: 1,4 gr/l
Zuurtegraad: 5,1 gr/l
Vinificatie: Zachte persing, natuurlijke gisten, 12-15 maanden rijping in Frans eikenhouten vaten. Hiervan is 20-25% nieuw
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80