Domaine de l'Arlot, Nuits Saint Georges "La Gerbotte" Blanc

Gemaakt van de jonge (gemiddeld 17 jaar) stokken van Clos de l'Arlot, op een koel microklimaat. Ook echt gemaakt om jong te drinken. Zeer geparfumeerd met citrus, perzik en een mooie mineraliteit. Delicaat in zowel geur als smaak, prachtige verfijning en elegantie. Subliem!

Lees meer

Niet voor export

91
Domaine de l'Arlot, Nuits Saint Georges "La Gerbotte" Blanc

71.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

91

Omschrijving

Ongeveer 2 kilometer ten zuiden van Nuits Saint Georges ligt Domaine de l'Arlot. Aan het einde van de 18e eeuw was het Jean-Charles Vienot die een muur bouwde om het domein en zo Clos de l'Arlot creëerde. Domaine de l'Arlot kwam in 1987 in handen van verzekeringsmaatschappij AXA. Sinds 2014 is Géraldine Godot de wijnmaakster op het domein. Geboren in de Bourgogne is zij een groot gedeelte van haar carrière in de regio werkzaam geweest. 

Een grondige bodemanalyse heeft nogmaals bevestigd dat elk perceel een andere samenstelling heeft. Deze complexiteit is terug te proeven in de wijnen, die geheel biodynamisch worden gemaakt. De wijn opent zich als het ware laag voor laag. De signatuur van Domaine de l'Arlot is wijn met een ongekende finesse, elegantie, precisie en puurheid die je maar zelden treft. In geen enkele wijn domineert één specifiek aspect.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Nuits Saint Georges
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2019
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 14
Serveertemperatuur: 12˚
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalksteen
Vinificatie: Directe koude persing, vervolgend fermentatie deels in RVS en deels in eik, waarvan 20% nieuw eikenhout. De wijn rijpt vervolgens 12 mnd in Frans eik en hierna nog 3 mnd in RVS

Scores

91
Vinous The 2019 Nuits Saint-Georges La Gerbotte, which comes from a cool microclimate adjacent to the Clos de la Maréchale, has a well-defined nose of citrus fruit infused with light gravel/concrete aromas. The palate is well balanced with a fine attack on the entry and notes of orange peel, tangerine and peach skin. It takes its foot off the accelerator toward the finish, which develops a pleasing waxy texture. Very fine and nuanced.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80