Domaine de la Monette, Côte Chalonnaise "Pertusot" Halve fles

Een pittige witte Bourgogne met een aangename getoaste geur en smaak. Het zit er allemaal in. Een vleugje vanille, boter, geroosterd brood, maar ook wat witte peper en salie. De witte wijnen uit de Zuidelijke Côte Chalonnaise zijn wat boerser dan de vaak gepolijste diamantjes uit de Côte d'Or.

Lees meer

37,5 cl
Domaine de la Monette, Côte Chalonnaise "Pertusot" Halve fles

12.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
37,5 cl

Omschrijving

Domaine de la Monette is van 2007 tot 2023 in handen geweest van het Nederlandse echtpaar Roelof Ligtmans en Marlon Steine. Sinds begin 2023 hebben zij het stokje overgedragen aan Pierre-Etienne Chevallier. Hij werkte eerder voor prestigieuze wijndomeinen zoals La Vougeraie en Cellier aux Moines. Het is nu aan hem om de solide reputatie van Domaine de la Monette, dat inmiddels 11,5 hectare beslaat, voort te zetten. Het domein wordt vandaag de dag vaak als referentie genoemd voor de appellatie Mercurey. 

Er wordt volledig biologisch gewerkt en ook over de verdere handelingen wordt zeer zorgvuldig nagedacht. Door geen gebruik te maken van chemische middelen is er veel biodiversiteit in de wijngaard. Zonnepanelen leveren de benodigde energie en ook de verpakkingsmaterialen zijn zo min mogelijk milieubelastend. Pierre-Etienne wil deze werkwijze graag voortzetten en is daarnaast voornemens om het aanbod van het domein verder uit te bouwen door onder andere de aanplant van wijnstokken in de appellaties Givry, Rully en Montagny Premier Cru. Dit is er een om in de gaten te houden!

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Halve fles (37,5 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Bourgogne
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80