Domaine de la Monette, Côte Chalonnaise "Signature"

Wat een fijne ontdekking deze Pinot Noir uit de Bourgogne! Een uitnodigende geur van rijpe bramen, frambozen en gedroogde bloemen. Sappige wijn barstensvol knapperig rood fruit en met een zachte en lichte rokerige smaak. Gemaakt van het fruit van de beste percelen, waarvan de stokken gemiddeld 20 jaar oud zijn. Het gemiddelde rendement ligt tussen de 30 en 35 hl/ha. De wijn krijgt een houtopvoeding gedurende 10 maanden in eiken vaten waarvan 15% nieuw.

Lees meer

Domaine de la Monette, Côte Chalonnaise "Signature"

18.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Domaine de la Monette is van 2007 tot 2023 in handen geweest van het Nederlandse echtpaar Roelof Ligtmans en Marlon Steine. Sinds begin 2023 hebben zij het stokje overgedragen aan Pierre-Etienne Chevallier. Hij werkte eerder voor prestigieuze wijndomeinen zoals La Vougeraie en Cellier aux Moines. Het is nu aan hem om de solide reputatie van Domaine de la Monette, dat inmiddels 11,5 hectare beslaat, voort te zetten. Het domein wordt vandaag de dag vaak als referentie genoemd voor de appellatie Mercurey. 

Er wordt volledig biologisch gewerkt en ook over de verdere handelingen wordt zeer zorgvuldig nagedacht. Door geen gebruik te maken van chemische middelen is er veel biodiversiteit in de wijngaard. Zonnepanelen leveren de benodigde energie en ook de verpakkingsmaterialen zijn zo min mogelijk milieubelastend. Pierre-Etienne wil deze werkwijze graag voortzetten en is daarnaast voornemens om het aanbod van het domein verder uit te bouwen door onder andere de aanplant van wijnstokken in de appellaties Givry, Rully en Montagny Premier Cru. Dit is er een om in de gaten te houden!

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Bourgogne
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2021
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80