Domaine des Comtes Lafon, Meursault-Perrières 1er Cru

Het is knap als je al die 1e Cru's een eigen signatuur kunt geven. Waar de Goutte d'Or een stoere mannelijke wijn is, is deze wijn juist minder 'dik' en is de opvallend zinderende afdronk door zijn hogere mineraliteit weer een geheel andere Meursault. Net zo mooi en precies gemaakt als alle andere wijnen van Lafon maar weer net met een ander penseel gemaakt.

Lees meer

Niet voor export

95
97
Domaine des Comtes Lafon, Meursault-Perrières 1er Cru

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

95
97

Omschrijving

Wanneer we het over Meursault hebben, dan kunnen we niet om Dominique Lafon heen. Domaine des Comtes Lafon behoort al jaren tot de absolute top in Meursault. In 1986 heeft Dominique Lafon het domein van zijn vader overgenomen. Hij heeft zich niet volledig laten leiden door de ervaringen uit het verleden, maar heeft met een geheel open vizier de wijngaarden en de kelder nauwkeurig onder de loep genomen en bijgestuurd waar nodig. 

Bijkomend voordeel is het feit dat zijn kelders tot de diepste en tevens koelste van de hele Bourgogne behoren. Het Domaine werkt volledig biodynamisch. Naast zijn wijngaarden in Meursault, Volnay en Monthélie heeft Dominique Lafon sinds 1999 ook 14 hectare wijngaard in de Mâconnais in zijn bezit. Ook hier wordt volledig biodynamisch gewerkt. Doordat de grond en de ligging van de appellaties zo divers zijn, zijn de wijnen zeer verschillend van karakter. 

Ook deze Chardonnays, die verschijnen onder de naam Les Héritiers du Comte Lafon, hebben zich ontwikkeld tot veelgevraagde wijnen voor de liefhebber. Buitengewoon interessant is de Viré-Clessé, afkomstig van één van de beste terroirs in de Mâconnais en daarmee behorend tot de meest complexe en minerale wijnen van de Les Héritiers-serie.

Details

Bodemsoort: Klei en kalksteen
Zuurtegraad: 3,7 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2040
Type wijn: Witte Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Substreek: Meursault
Landbouw: Biodynamisch
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2019
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Restsuikers: 1,2 gr/l
Serveertemperatuur: 10˚
Alcohol: 13,5
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Langzame persing in open persen, terugkoelen tot 12°C. Vergisting zonder toegevoegde gisten van 3 maanden in houten vat, battonage en een malolactische omzetting. Rijping van 18-20 mnd in gebruikt eiken.

Scores

95
Robert Parker
97
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80