Domaine François Mikulski, Meursault 1er cru les Charmes Vigne de 1913 Magnum

De Meursault-Charmes Vignes Centenaires is de beste wijn van Mikulski. Een serieuze wijn met tonen van peer, witte amandelen, verse perzik, florale tonen en bijenwas. Een medium tot volle body, gelaagd en met een prachtige concentratie. Deze schaarse Meursault (slechts 3 vaten geproduceerd) is absoluut uniek in zijn soort, rijk en gestructureerd, met een prachtige frisse levendigheid.

Lees meer

1,5 liter
Domaine François Mikulski, Meursault 1er cru les Charmes Vigne de 1913 Magnum

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Omschrijving

Francois Milkulski en zijn vrouw Marie-Pierre waren vrij om iets geheel nieuws te creëren toen zij in 1992 Domaine Mikulski startten. Na ruim 7 jaar ervaring te hebben op gedaan bij zijn oom Pierre Boillot van Domaine Boillot in Gevrey-Chambertin, was François klaar voor een nieuwe uitdaging. 

Het meest opvallende is direct hun label op de fles. Dit komt voort uit de volgende traditie: indien de wijnmaker voor eigen gebruik een fles uit de kelder haalt, schrijft hij met een krijtje de naam op de fles. Dit heeft Mikulski nu standaard doorgevoerd. Mikulski en zijn vrouw zijn zeer begaan met hun wijngaarden en zijn daar dan ook dagelijks te vinden. Zij houden de traditionele Bourgogne-stijl in eer. Zij houden van puur, mineraliteit en elegantie. 

Dit is dan ook duidelijk terug te vinden in hun wijnen. Om dit te verkrijgen gebruiken ze maar 20% nieuwe eikenhouten fusten voor de gisting en de rijping van de wijn. Bovendien gebruiken ze geen kunstmatige gisten en worden de wijnen maar zeer licht gefilterd.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 14
Serveertemperatuur: 16°
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalksteen rotsplateau
Vinificatie: Druiven worden onsteeld. Vergisting met natuurlijke gisten in barriques. Ongefilterd. De wijn rijpt 6-12 maanden in barriques (20% nieuw hout).
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80