Domaine Hubert Lamy, Puligny-Montrachet "Les Tremblots"

De 40 jaar oude wijnstokken zorgen voor een rijk aroma en een fijne structuur. Een elegante wijn met een lichte vetheid, mineraal met grapefruit en ander citrusfruit. De passie van Olivier komt in deze wijn optimaal tot uiting en zal u zeker nog vele genoeglijke momenten bezorgen.

Lees meer

Niet voor export

91
Domaine Hubert Lamy, Puligny-Montrachet "Les Tremblots"

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

91

Omschrijving

Frankrijk kent een nieuwe generatie wijnmakers die met de ervaring van toen en kennis van nu wijn maken met een geheel eigen signatuur. Olivier Lamy, de zoon van Hubert, is zo'n voorbeeld. De opvallend frisse stijl waarin fruit centraal staat gecombineerd met een intense mineraliteit maken zijn wijnen tot tête de l'appellation. Het familiedomein bestaat al sinds 1640. Olivier maakt nu met veel passie de wijnen verdeeld over 4 verschillende appellaties: Saint-Aubin, Santenay, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. 

Voor de witte wijnen geldt dat zij zowel de alcoholische als de malolactische gisting op fust ondergaan. Een houtopvoeding van 12 maanden maakt het geheel af en het gebruik van sulfiet wordt tot een minimum beperkt.Een aantal wijngaarden van het Domaine heeft behoorlijk oude stokken, sommige zelfs van 70 jaar oud. Olivier is 7 dagen per week te vinden in de wijngaard waar hij met een niet aflatende ijver experimenteert met snoeitechnieken, plantdichtheid en bodemanalyses om zodoende druiven met meer concentratie en wijnen met een betere balans te krijgen. En met succes: zijn wijnen vinden hun weg naar alle grote tafels in de wereld, van Hongkong tot Noorwegen. Dankzij hun textuur en diepgang zijn de wijnen ideaal om te bewaren.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Puligny Montrachet
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Alcohol: 13
Serveertemperatuur: 12˚
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2031
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Klei en kalk
Vinificatie: Zachte pneumatische persing, fermentatie in 300 en 600 liter vaten van 1 tot 5 jaar oud. Minimale batonnage en een malolactische omzetting. De wijn rijpt 12 mnd in vat, daarna 6-12 mnd in RVS.

Scores

91
Robert Parker The 2021 Puligny-Montrachet Les Tremblots was spared by the frosts on the one hand and incorporates young vine fruit from Lamy's high-density plantings on the other. Perhaps that explains why it's so good, wafting from the glass with notes of peach, pear, orange zest, gunflint and freshly baked bread. Medium to full-bodied, satiny and seamless, with a pure core of fruit, racy acids and a saline finish, it's an overperformer in the range.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80