Domaine Jean-Baptiste Boudier, Bourgogne Pinot Noir "Les Barrigards"

Deze rode Bourgogne wordt gemaakt van de pinot fin, een oude kloon van pinot noir met lage rendementen. De 0,3 hectare pinot fin is in 1979 aangeplant op de kleibodem van Ladoix, een minder bekend dorp in het uiterste noorden van de Côte de Beaune. De druiven worden 100% ontsteeld en de wijn rijpt 10 maanden op barriques, waarvan 10% nieuw. Dit alles leidt tot een Bourgogne met een donkerder fruitprofiel en die sappig, licht, verfijnd en elegant is. Een verborgen pareltje!

Lees meer

Domaine Jean-Baptiste Boudier, Bourgogne Pinot Noir "Les Barrigards"

26.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Aan de rand van de Côte de Beaune, vlak bij de Côte de Nuits, ligt Pernand-Vergelesses. Bijna verscholen in een prachtige vallei aan de voet van de Corton-heuvel. Hier ligt de basis van Domaine Jean-Baptiste Boudier. Het domein kent een bescheiden 3 hectare aan wijngaarden die gecultiveerd worden door de jonge, getalenteerde en enorm bevlogen wijnmaker Jean-Baptiste Boudier. In 2014 nam hij deze 3 hectare aan wijngaarden over van het familiedomein, waar Jean-Baptiste tot dan toe nauw samenwerkte met zijn vader. Wegens verschillende visies besloten zij gezamenlijk dat Jean-Baptiste met een gedeelte van de wijngaarden de kans moest krijgen om zijn eigen koers te varen.

 2015 was dan ook het eerste millésime van eigen hand. Jean-Baptiste had op dat moment al een zeer indrukwekkend cv, met diploma’s in wijnbouw en oenologie en vele stages in zowel Frankrijk als daarbuiten. Zo werkte hij o.a. bij Château Haut-Brion in Pessac-Léognan en Vieux Télégraphe in Châteauneuf-du-Pape. Hij streeft niet naar een officiële biologische certificering, maar ziet het als vanzelfsprekend om te werken met groot respect voor de omgeving. Al zijn wijnen kennen veel diepte, een mooie complexiteit, mineraliteit en frisheid

Details

Bodemsoort: Diepe kleibodems
Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2026
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Substreek: Savigny-lès-Beaune
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Serveertemperatuur: 16°
Alcohol: 14
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Druiven worden geheel ontsteeld, fermentatie in RVS met natuurlijke gisten en minimale extractie. De wijn rijpt 10 maanden in vat. Na blenden nog 1 maand in tank.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80