Domaine Jean-Baptiste Boudier, Corton-Charlemagne "Le Corton"

Een Grand Cru van formaat: deze Corton-Charlemagne Grand Cru 'Le Corton' 2020 van Jean-Baptiste Boudier. Een wijn gemakt van 100% Chardonnay waarbij de wijngaarden een oostelijke/ zuidoostelijke zonexpositie genieten. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken op dit perceel is 59 jaar. De druiven worden als hele trossen - met steel en al - geperst en vervolgens vergist.Vervolgens rijpt de wijn nog 14 maanden op eikenhouten vaten van 300 liter. Het resultaat?  Een prachtig glas vol fruitige aroma's, subtiele houttonen en een florale toets. Met gemakt meer dan 15 jaar te bewaren. 

Lees meer

Niet voor export

91
Domaine Jean-Baptiste Boudier, Corton-Charlemagne "Le Corton"

224.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

91

Omschrijving

Aan de rand van de Côte de Beaune, vlak bij de Côte de Nuits, ligt Pernand-Vergelesses. Bijna verscholen in een prachtige vallei aan de voet van de Corton-heuvel. Hier ligt de basis van Domaine Jean-Baptiste Boudier. Het domein kent een bescheiden 3 hectare aan wijngaarden die gecultiveerd worden door de jonge, getalenteerde en enorm bevlogen wijnmaker Jean-Baptiste Boudier. In 2014 nam hij deze 3 hectare aan wijngaarden over van het familiedomein, waar Jean-Baptiste tot dan toe nauw samenwerkte met zijn vader. Wegens verschillende visies besloten zij gezamenlijk dat Jean-Baptiste met een gedeelte van de wijngaarden de kans moest krijgen om zijn eigen koers te varen.

 2015 was dan ook het eerste millésime van eigen hand. Jean-Baptiste had op dat moment al een zeer indrukwekkend cv, met diploma’s in wijnbouw en oenologie en vele stages in zowel Frankrijk als daarbuiten. Zo werkte hij o.a. bij Château Haut-Brion in Pessac-Léognan en Vieux Télégraphe in Châteauneuf-du-Pape. Hij streeft niet naar een officiële biologische certificering, maar ziet het als vanzelfsprekend om te werken met groot respect voor de omgeving. Al zijn wijnen kennen veel diepte, een mooie complexiteit, mineraliteit en frisheid

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Aloxe Corton
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Alcohol: 13,5
Serveertemperatuur: 12˚
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig

Scores

91
Vinous
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80