Domaine Joseph Scharsch, Pinot Blanc

Stille wateren hebben diepe gronden. Ingetogen wijnen vaak een verrassend rondeur. De Pinot Blanc van Scharsch komt, naast zijn meer branierijke buurtgenoten Riesling en Gewürztraminer, misschien wat timide over in de neus, maar compenseert dit met een smeuïge, volle rondheid in de smaak die doet denken aan verse appels en steenfruit uit de mand. Uitgerust met een klein, plezant, wijnspijsbittertje. Breed inzetbare eetwijn.

Lees meer

8.5
Domaine Joseph Scharsch, Pinot Blanc

12.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

Puur, mineraal en goed verteerbare biologische wijnen. Dat is waar Domaine Joseph Scharsch haar liefhebbers op trakteert. Wat is het dan ook een mooi en verdiend compliment dat Joseph Scharsch is uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in de Guide Hachette 2019, een gerenommeerde Franse wijngids. Ten noorden van de Elzasser wijnroute, 20 kilometer ten zuidwesten van Straatsburg, verbouwt de familie Scharsch sinds 1755 wijnen in het kleine dorp Wolxheim. 

Acht generaties later worden er door Nicolas Scharsch zeven typische cépagewijnen gemaakt van sylvaner, pinot blanc, pinot noir en natuurlijk de edele variëteiten van de regio: muscat, pinot gris, gewürztraminer en natuurlijk riesling: de specialiteit van het huis. Op de beschikbare 12 hectare grond, verdeeld over 35 verschillende wijngaarden, worden de beste omstandigheden gekozen voor elke druif op de heuvels in de dorpen rond Wolxheim. 

Sinds 2009 wordt er volledig biologisch gewerkt. Waarom? Om onze kinderen met een schonere aarde achter te laten, maar ook om de grond, het karakter en de intensiteit van iedere druivensoort te onderstrepen. Kortom, om het beste uit elke wijn te halen. Met bewust gebruik van flora en fauna en minimale inzet van chemische producten, worden de druiven beschermd tegen ziektes. Tegenwoordig werkt het domein zelfs met paarden in haar grandcru-wijngaarden. Wij zijn verheugd om zowel de Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris en Gewurztraminer van dit familiedomein te mogen voeren.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Blanc 100%
Regio: Alsace
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025

Scores

8.5
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80