Domaine Vincent Dureuil-Janthial, Coteaux Bourguignons

Sinds het oogstjaar 2019 gaat deze wijn door het leven onder de noemer Coteaux Bourguignons. Voorheen was dit de Bourgogne Passetoutgrain van Dureuil. Een opvallendheid onder de rode Bourgognes met 90% pinot noir én 10% Gamay. Vol en zacht fruit met een lekkere bite. Door de fustlagering op 1/3 nieuw hout, wat uniek is in dit type wijn, een zwoel randje van vanille in de smaak. Wat een weelde. Steekt heel wat Bourgogne naar de kroon.

Lees meer

Domaine Vincent Dureuil-Janthial, Coteaux Bourguignons

25.70

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

De appellation Rully ligt in de Côte Chalonnaise en omvat 360 hectare, waarvan een derde Premier Cru is. Deze onderbelichte appellation moet het opnemen tegen beroemde wijnen als Puligny-Montrachet en Meursault, maar een goed gemaakte Rully is een stuk aangenamer in prijs dan zijn beroemde buren. De beste Rully's doen er in kwaliteit ook zeker niet voor onder. Vincent Dureuil-Janthial maakt hier wijnen die zo goed zijn dat het toonaangevende wijnmagazine Bourgogne Aujourd'hui hem met een straatlengte afstand op nummer 1 zet. Waar de oogst in Rully voor 90% met de machine plaatsvindt, oogst Vincent handmatig en werkt hij volgens de biologische principes.

Dit is Bourgogne voor de liefhebber met een ideale prijs-kwaliteitverhouding. Vincent is een jonge wijnmaker die het Domaine van zijn vader heeft overgenomen. Hij leidt het Domaine van 21 hectare op zijn eigen wijze. Vincent is goed in zowel het maken van witte als rode wijnen, wat vrij bijzonder is in de Bourgogne. Naast de grote rij wijnen die hij in de Chalonnais maakt komt er van zijn kundige hand ook een prachtige Nuits-Saint-Georges, die in de Côtes de Nuits te vinden is. Deze 1e Cru 'Clos des Argillières' is van zeer hoog niveau. In totaal maakt hij 23 cuvées, waarvan 60% wit. Jaarlijks produceert het Domaine 100.000 flessen, waarvan 60% binnen Frankrijk wordt verkocht.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Gamay 10%, Pinot Noir 90%
Regio: Bourgogne
Substreek: Bourgogne
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80