Dominus Estate, Dominus

Fantastische luxe rijke wijn met een geweldige neus van kersen en essenties van rozen. Zeer fluwelige smaak en intense afdronk van aromatische cassis.

Lees meer

98
Dominus Estate, Dominus

346.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
98

Omschrijving

Toen Christian Moueix in 1981 voor het eerst door de historische wijngaard Napanook liep, zei hij tegen zijn vriend; “We kunnen hier één van de grootste wijnen van Californië produceren, ik voel het.

Hij had gelijk. 

De prachtige Napanook-wijngaard ligt in een natuurlijk amfitheater, aan de voet van het Mayacamas-gebergte. De bodems die we hier vinden, worden gedomineerd door vulkanisch gesteente door meerdere ondergrondse vulkanen die we hier vinden. Dominus werkt met minimale interventie in de wijngaarden en in de kelders. Dit resulteert in evenwichtige wijnstokken die het vermogen hebben het karakter en de expressie van het terroir uit te dragen. Het uitgangspunt van Dominus is dan ook om wijnen zo puur, gebalanceerd en complex mogelijk te produceren. 

Het jaar 1996 was het eerste oogstjaar waarbij de druiven aan de Napanook-wijn toegekend werden. De wijn kwam in 1999 voor het eerst uit als tweede wijn. Dominus Estate wil hiermee een ‘eerder drinkbare’ en meer fruitgedreven wijn presenteren, een lichtere wijn. Tegenwoordig produceert men vanuit de Napanook-wijngaard drie wijnen: Dominus, als het vlaggenschip, Napanook, en Othello. Het gerenommeerde Wine spectator riep in 2018 en in 2021 ‘Dominus’ uit tot wijn van het jaar.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Verenigde Staten
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 7%, Cabernet Sauvignon 84%, Petit Verdot 9%
Regio: California
Substreek: Napa Valley
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2016
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2033
Oogst: Handmatig

Scores

98
James Suckling
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80