Esprit Leflaive, Chablis 1er Cru Fourchaume

Een vreemde eend in de bijt: deze Chablis Fourchaume 1er Cru van Esprit Leflaive. Het is de eerste en – tot nu toe – enige Chablis die dit wijnhuis produceert. Gemaakt van 100% Chardonnay, afkomstig van één 1er Cru perceel genaamd 'Fourchaume' in het zuidwesten van de appellatie Chablis. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei en het fameuze ‘kimmeridge’ in de dieper gelegen lagen.Dit is een miljarden jaar oude kalklaag, gevormd door fossielen van schelpdieren en is het bodemtype bodemtype waar Chablis om bekend staat. Het geeft de wijnen uit Chablis hun bijzondere, minerale karakter. De wijn wordt gedurende een jaar opgevoed in ei-vormige betonnen cuves en grote eikenhouten vaten van ongeveer 600 liter. Mede deze opvoeding zorgt voor een mooi volume en rond mondgevoel zonder dat daarbij de kenmerkende mineraliteit verloren gaat.

Lees meer

Niet voor export

Esprit Leflaive, Chablis 1er Cru Fourchaume

105.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Domaine Leflaive; al 300 jaar present en toonaangevend in de Bourgogne. Opgericht op 20-jarige leeftijd door Joseph Leflaive met 5 hectare in Puligny-Montrachet en door de eeuwen heen uitgegroeid tot een prestigieus begrip in de gehele wijnwereld. Het was kleindochter Anne Claude Leflaive die onder haar bezielende leiding het domein in 1997 de status van honderd procent biodynamisch wijngoed bezorgde.

Helaas overleed zij in 2015 op slechts 59-jarige leeftijd. Sindsdien staat Brice de la Morandière, achterkleinzoon van oprichter Joseph Leflaive aan het roer. In 2016 is Domaine Leflaive nog verder verrijkt met de komst van Pierre Vincent als  regisseur, die in de 10 jaar daarvoor ruimschoots zijn sporen heeft verdiend bij het eveneens biodynamisch werkende Domaine de la Vougeraie. Pierre Vincent heeft op meesterlijke wijze Anne-Claudes respect voor de natuur en haar filosofie van het biodynamische wijn maken weten te vertalen in de hedendaagse wijnen van Domaine Leflaive. Domaine Leflaive bezit wijngaarden in de Grand Cru's Montrachet, Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet en de Premier Cru's Puligny-Montrachet en Meursault.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80