Nyetimber, Tillington Single Vineyard 2013

Een ware expressie van terroir, dat is deze Tillington Single Vineyard 2013 van Nyetimber. De De druiven komen van slechts één perceel, uit hetzelfde oogstjaar. Beide vrij zeldzaam voor mousserende wijnen. Dit is een cuvée met een hoofdrol voor Pinot Noir, aangevuld met Chardonnay die samen meer dan vier jaar lie-rijping ondergaan. Dit leidt tot een complexe, lichtgoude wijn met een fijne mousse. De eerste indruk is vol hints van fruit en bloemen, waarna meer volle en warme aroma’s zoals gebak en praline zich prijsgeven en in de sublieme finale langzaam uitwaaieren.

Lees meer

Niet voor export

92
90
93
Nyetimber, Tillington Single Vineyard 2013

133.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

92
90
93

Omschrijving

Dit Engelse, in Sussex gelegen wijnhuis is al ruim 30 jaar een groot pionier op het gebied van Engelse, mousserende wijnen. Het was destijds het eerste Engelse wijnhuis dat mousserende wijn maakte met als doel te concurreren met de beste mousserende wijnen ter wereld. Er staan drie klassieke druivenrassen aangeplant die we eveneens in de Champagnestreek terugvinden: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

De wijngaarden zijn te vergelijken met ’s werelds beste wijngaarden voor mousserende wijn. De bodems vertonen veel overeenkomsten met die in de Champagnestreek: ze zijn erg kalkrijk en bevatten onder andere groen, maritiem zandsteen. Het relatief koele klimaat zorgt voor een langzame maar optimale rijping van de druiven met behoud van frisse zuren die onder andere zorgen voor finesse en complexiteit.

Alle wijnen van Nyetimber worden volgens de traditionele methode gemaakt, waarbij de tweede vergisting op de fles plaatsvindt. Elk perceel wordt apart gevinifieerd en elke cuvée rijpt geruime tijd op de lies. Een wijnhuis dat absolute topwijnen voortbrengt die in geen enkel opzicht onderdoen voor de grootste mousserende wijnen ter wereld. Een ware ontdekking!

Details

Zuurtegraad: 6,9 g/l
Drinkbaar vanaf: 2020
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2030
Type wijn: Champagne - Mousserend
Land: Groot-Britannië
Regio: West Sussex
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2013
Druivensoort met percentage: Chardonnay 24%, Pinot Noir 76%
Restsuikers: 9,7 g/l
Alcohol: 12
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker
90
Vinous
93
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80