Italo Cescon, Prosecco Treviso Extra Dry

Prosecco is een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Italo Cescon maakt deze versie van druiven uit Treviso, waar ze op de glooiende en zonnige heuvels groeien. Een veelzijdige wijn met karakter en een fijne fruitigheid: de aroma's van appel, perzik en witte bloemen zijn zeer verleidelijk. De wijn krijgt 3 maanden flesrijping. In deze luxe geschenkkist het perfecte cadeau!

Lees meer

Italo Cescon, Prosecco Treviso Extra Dry

17.90

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Met trots presenteren wij u dit wijnhuis uit Veneto, Noord-Italië. Dit familiehuis bestaat sinds 1957, toen in San Polo di Piave een knus en klein wijnhuis genaamd Enoteca di Italo Cescon opgericht werd, waar gasten zich thuis voelden. Het jaar 1966 was een keerpunt: op 6 november was er een grote overstroming in Piave, waardoor er opnieuw begonnen moest worden. In Roncadelle vonden ze een nieuw thuis voor hun wijnen. 

In 1964 wonnen ze hun eerste gouden medaille met een wijn van druiven van een van de oudste wijnstokken van het huis. In 1980 werd het domein uitgebreid met wijngaard "La Cesura". Momenteel wordt Italo Cescon geleid door de derde generatie: Gloria, Graziella en Domenico. In 2005 sloten zij zich aan bij onderzoeksgroep "Organic Wine Project", "a choice of love and respect to have a better tomorrow". 

Sindsdien plukken zij letterlijk de vruchten van biologische landbouw. Italo Cescon staat bekend om het stukje wijnstok dat hun flessen siert, "il tralcetto". Hiervoor gebruiken ze gesnoeide takken, die ze handmatig aan de flessen bevestigen. Hun wijn "MADRE" is in 2020 beloond met 3 glaasjes door de Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

Details

Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Geschenken
Houdbaar t/m: 2025
Type wijn: Geschenken
Regio: Veneto
Landbouw: Duurzaam
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Druivensoort met percentage: Glera 100%
Restsuikers: 12 g/l
Serveertemperatuur: 6°C
Alcohol: 11
Vinificatie: 12 dagen fermentatie op geselecteerde gisten en op 14°C, 3 maanden flesrijping.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80