Italo Cescon, Prosecco Treviso Extra Dry

Prosecco is een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Italo Cescon maakt deze versie van druiven uit Treviso, waar ze op de glooiende en zonnige heuvels groeien. Een veelzijdige wijn met karakter en een fijne fruitigheid: de aroma's van appel, perzik en witte bloemen zijn zeer verleidelijk. De wijn krijgt 3 maanden flesrijping. In deze luxe geschenkkist het perfecte cadeau!

Lees meer

8.5
Italo Cescon, Prosecco Treviso Extra Dry

17.90

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

Met trots presenteren wij u dit wijnhuis uit Veneto, Noord-Italië. Dit familiehuis bestaat sinds 1957, toen Italo Cescon in San Polo di Piave een knus en klein wijnhuis genaamd Enoteca di Italo Cescon oprichtte, waar gasten zich thuis voelden. Het jaar 1966 vonden ze in Roncadelle een nieuw thuis voor hun wijnen. 

In 1964 wonnen ze hun eerste gouden medaille met een wijn van druiven van een van de oudste wijnstokken van het huis. In 1980 werd het domein uitgebreid met wijngaard "La Cesura". Momenteel wordt Italo Cescon geleid door de derde generatie: Gloria, Graziella en Domenico. In 2005 sloten zij zich aan bij onderzoeksgroep "Organic Wine Project", "a choice of love and respect to have a better tomorrow". 

Sindsdien plukken zij letterlijk de vruchten van biologische landbouw. Hun wijngaarden staan op de beroemde caranto-bodem, die zorgt voor een subtiele hartigheid in hun onderscheidende Pinot Grigio's. Italo Cescon staat bekend om het stukje wijnstok dat hun flessen siert, "il tralcetto". Hiervoor gebruiken ze gesnoeide takken, die ze handmatig aan de flessen bevestigen. Hun wijn "MADRE" is in 2020 beloond met de maximale 3 glaasjes door Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Druivensoort met percentage: Glera 100%
Regio: Veneto
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 11
Serveertemperatuur: 6°C
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
Restsuikers: 12 g/l
Vinificatie: 12 dagen fermentatie op geselecteerde gisten en op 14°C, 3 maanden flesrijping.

Scores

8.5
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80