Italo Cescon, Tesirare In Sé "Vendemmia Tardiva" Halve fles

“Vendemmia tardiva”, late oogst in het Italiaans. De overrijpe druiven ondergaan een spontaan vergistingsproces in houten vaten, waarna de wijn nog 24 maanden verder rijpt. Intense geuren van dadels, kastanje, gedroogde abrikoos en gesuikerde sinaasappel. Een rijk mondgevoel, aangenaam zoet met rijpe, warme tonen. De wijn krijgt tenminste 30 maanden flesrijping alvorens hij op de markt wordt gebracht.

Lees meer

37,5 cl
Italo Cescon, Tesirare In Sé "Vendemmia Tardiva" Halve fles

38.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
37,5 cl

Omschrijving

Met trots presenteren wij u dit wijnhuis uit Veneto, Noord-Italië. Dit familiehuis bestaat sinds 1957, toen in San Polo di Piave een knus en klein wijnhuis genaamd Enoteca di Italo Cescon opgericht werd, waar gasten zich thuis voelden. Het jaar 1966 was een keerpunt: op 6 november was er een grote overstroming in Piave, waardoor er opnieuw begonnen moest worden. In Roncadelle vonden ze een nieuw thuis voor hun wijnen. 

In 1964 wonnen ze hun eerste gouden medaille met een wijn van druiven van een van de oudste wijnstokken van het huis. In 1980 werd het domein uitgebreid met wijngaard "La Cesura". Momenteel wordt Italo Cescon geleid door de derde generatie: Gloria, Graziella en Domenico. In 2005 sloten zij zich aan bij onderzoeksgroep "Organic Wine Project", "a choice of love and respect to have a better tomorrow". 

Sindsdien plukken zij letterlijk de vruchten van biologische landbouw. Italo Cescon staat bekend om het stukje wijnstok dat hun flessen siert, "il tralcetto". Hiervoor gebruiken ze gesnoeide takken, die ze handmatig aan de flessen bevestigen. Hun wijn "MADRE" is in 2020 beloond met 3 glaasjes door de Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Halve fles (37,5 cl)
Houdbaar t/m: 2033
Type wijn: Dessert - Zoet
Land: Italië
Regio: Veneto
Substreek: Roncadelle di Ormelle
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Aromatisch en Zoetig
Jaargang: 2018
Druivensoort met percentage: Manzoni Bianco 100%
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80