Italo Cescon

Met trots presenteren wij u dit wijnhuis uit Veneto, Noord-Italië. Dit familiehuis bestaat sinds 1957, toen Italo Cescon in San Polo di Piave een knus en klein wijnhuis genaamd Enoteca di Italo Cescon oprichtte, waar gasten zich thuis voelden. Het jaar 1966 vonden ze in Roncadelle een nieuw thuis voor hun wijnen. 

In 1964 wonnen ze hun eerste gouden medaille met een wijn van druiven van een van de oudste wijnstokken van het huis. In 1980 werd het domein uitgebreid met wijngaard "La Cesura". Momenteel wordt Italo Cescon geleid door de derde generatie: Gloria, Graziella en Domenico. In 2005 sloten zij zich aan bij onderzoeksgroep "Organic Wine Project", "a choice of love and respect to have a better tomorrow". 

Sindsdien plukken zij letterlijk de vruchten van biologische landbouw. Hun wijngaarden staan op de beroemde caranto-bodem, die zorgt voor een subtiele hartigheid in hun onderscheidende Pinot Grigio's. Italo Cescon staat bekend om het stukje wijnstok dat hun flessen siert, "il tralcetto". Hiervoor gebruiken ze gesnoeide takken, die ze handmatig aan de flessen bevestigen. Hun wijn "MADRE" is in 2020 beloond met de maximale 3 glaasjes door Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

Wijnen

Il Tralcetto Pinot Grigio & Pinot Noir
Il Tralcetto Pinot Grigio & Pinot Noir

in luxe geschenkkist à 2 flessen

37.15
Tip!
9-
90
Italo Cescon, Il Tralcetto Pinot Grigio
9+
Italo Cescon, MADRE
Italo Cescon, MADRE

Veneto - 2019

39.70
1,5 liter
9+
Italo Cescon, MADRE Magnum
Italo Cescon, MADRE Magnum

Veneto - 2017

88.95
8.5
Italo Cescon, Prosecco Treviso Extra Dry
Italo Cescon, Prosecco Treviso Extra Dry

in luxe geschenkkist à 1 fles - 2022

17.90
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80