Jean Paul Daumen, Méditerranée Rouge

Rijk en sappig rijp rood fruit. Een zachte en soepele wijn met voldoende pit door een aangenaam pepertje, hartigheid, wat zwart fruit en aardse tonen. Een puur karakter met rijpe tannines en een florale ondertoon. Deze ongefilterde wijn rijpt gedurende één jaar in grote, oude houten vaten.

Lees meer

9+
Jean Paul Daumen, Méditerranée Rouge

9.25

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+

Omschrijving

Naast de wijnen van Domaine de la Vieille Julienne produceert Jean-Paul Daumen ook een aantal wijnen onder zijn eigen naam. De druiven zijn afkomstig van jonge, talentvolle wijnbouwers waar Daumen nauw contact mee heeft. “It is a project that I care about deeply since many years. Seeing this young winegrowers working their soils, I wanted to bottled their talents.” Ook bij dit project staan oog voor het terroir, een natuurlijke werkwijze en biodynamische invalshoek centraal. Toegankelijke wijnen, zonder aan kwaliteit in te leveren. Jean-Paul houdt vast aan zijn signatuur en intervenieert zo min mogelijk.

Details

Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2026
Land: Frankrijk
Regio: Rhône
Substreek: Vallée du Rhône
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 45%, Grenache Noir 30%, Syrah 15%
Alcohol: 13,5
Oogst: Handmatig

Scores

9+
Harold Hamersma Jean-Paul Daumen, de baas en wijnmaker van het onvolprezen Domaine de la Vieille Julienne, in de wandelgang Domein Ouwe Juul geheten, vervaardigt aldaar onbetaalbaar heerlijke côtes-du-rhônes en châteauneuf-du-pape in rood en nog godzaliger wit, die helaas ook letterlijk aan de prijs zijn.
Gelukkig maakt hij in samenwerking met wat wijnboeren in de omgeving ook deze heerlijke instapwijn. De collega's werken onder Daumens leiding, maken wijn met aandacht voor biodynamiek en laten de natuur haar werk doen. Daumen heeft deze gecomponeerd van 45% cabernet sauvignon en 5% merlot plus 30% grenache en 15% syrah. Als u goed hebt meegeteld missen we nog 5% en die schaart Jean-Paul Daumen onder 'diverse'.
De cabernet en merlot geven 'm de deftige strengheid die geen bordeaux in deze prijsklasse haalt, de grenache en de syrah zuidelijke zonnige warmte.
Een stoere, steviggebouwde huiswijn op paleisniveau, vol en gul van smaak met kersenfruit en chocoprinstannines, minzaam en goedertierend van afdronk. Geen geld.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80