Kühling-Gillot, Hipping Riesling GG

Op het hoogste punt van het perceel Hipping, komen de twee wijngaarden die Kühling-Gillot daar cultiveert samen. Door zijn zeer speciale microklimaat kent Hipping een karakteristiek terroir; met een hoogte van 80-170 meter en hellingen tot 60% genieten de druiven van een haast onbeperkte blootstelling aan zonlicht. De stenige bodem houdt de warmte vast, terwijl aan de andere kant de koele nachtwinden vanuit de vallei zorgen voor het behoud van een mooie zuurgraad. Rijke steenfruitaroma’s staan op de voorgrond. Een geweldige spanning door de combinatie van deze sappige fruitigheid met een frisse zuurgraad, peperige tonen, een hint van groene thee en groene kruiden en een elegante mineraliteit.

Lees meer

93
Kühling-Gillot, Hipping Riesling GG

62.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93

Omschrijving

Carolin en Hans Oliver Spanier leiden samen de prestigieuze wijndomeinen Kühling-Gillot en BattenfeldSpanier in de wijnregio Rheinhessen. Door loepzuivere wijnen te produceren met een mooie mineraliteit en een weelderig bouquet, zorgt het paar voor een heuse smaakrevolutie vanuit Duitsland. Het duo runt Kühling-Gillot, het familiedomein van Carolin Spanier, sinds 2006 samen. Deze krachtige samenwerking resulteert in een volledig biodynamische filosofie en werkwijze. Methoden zoals spontane vergisting en uitgebreide rijping op de gisten in traditionele houten vaten worden toegepast. De wijnranken van Kühling-Gillot zijn diepgeworteld in de rode leisteengronden van Rothenberg, Pettenthal en Hipping, Ölberg en Kreuz.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Duitsland
Druivensoort met percentage: Riesling 100%
Regio: Rheinhessen
Substreek: Hohen-Sülzen
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2034
Oogst: Handmatig

Scores

93
Robert Parker The 2020 Hipping GG opens pretty ambitious on the densely aromatic nose, where fruit intensity and a reductive yeasty tone is triumphant. Supple and silky on the palate, this is a full-bodied, intense and enormously salty Riesling with a tight structure and still brittle finish. This is another 2020 Hipping that needs all our patience.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80