l'Hospitalet de Gazin, 2ème Vin du Château Gazin Magnum

De tweede wijn van het zeer hoog aangeschreven Château Gazin, buurman van Pétrus. Een vlezige wijn met een robuuste structuur die 15 maanden fustlagering in eikenhouten vaten (50% nieuw) heeft ondergaan. Donker van kleur met een aroma's van zwarte bessen en kersen, ondersteund door licht getoaste tonen. Een vleugje witte peper en wat karamel. Fluweelzacht, maar met tevens een krachtige afdronk. Een voorbeeldig gemaakte Pomerol waarin de Merlotdruif zich van zijn beste kant laat zien. Een charmeur met woeste trekjes in zijn jeugd. De wijn is gebaat bij enkele jaren rijping en zal net als zijn grote broer Gazin, zachter worden met de jaren.

Lees meer

1,5 liter
l'Hospitalet de Gazin, 2ème Vin du Château Gazin Magnum

109.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Omschrijving

De geschiedenis van dit adellijke bezit gaat terug tot de 12e eeuw toen de kruisvaarders van Sint Jan van Jeruzalem, Rhodos en Malta de wijngaarden ontwikkelden. Gazin is een 18e-eeuws dorp waar destijds het Hopital Pomeyrols werd gebouwd voor de pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. 

In de 20e eeuw kwam het Château in bezit van de familie Soualle. Het is nu de vijfde generatie die aan het roer staat van dit voorname wijnkasteel met zijn grote reputatie. De totale oppervlakte bedraagt 26 ha met een dikke kleilaag en een ondergrond van kiezels op het bovenste plateau van Pomerol.

De wijngaarden grenzen direct aan die van Château Petrus. Gazin maakt sinds 1986 ook een tweede wijn, L’Hospitalet de Gazin, genoemd naar het toenmalige ziekenhuis voor de pelgrims. De alcoholische gisting vindt plaats op kleine betonnen tanks waarna een opvoeding plaatsvindt op eiken barriques, waarvan 50% nieuw, gedurende ca. 18 maanden.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 15%, Cabernet Sauvignon 5%, Merlot 80%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pomerol
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2016
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2019
Houdbaar t/m: 2029
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80