La Chapelle de Haut-Bages Libéral

La Chapelle de Haut-Bages is de tweede wijn van Château Haut-Bages Libéral. Oogstjaar 2018 was het derde oogstjaar van de overgang naar biologische wijnbouw, het château is vanaf oogstjaar 2019 gecertificeerd. 60% van de wijn rijpt 12 maanden op eikenhouten vaten, waarvan 15% nieuw. De wijn is elegant en verfijnd met knisperend vers fruit.

Lees meer

90
La Chapelle de Haut-Bages Libéral

26.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
90

Omschrijving

Haut-Bages Libéral is één van de laatst bekende Châteaux die in Pauillac magnifieke wijnen maken tegen een uiterst concurrerende prijs. Het Château is sinds 1983 in bezit van de Taillan Groep, die tevens Chasse-Spleen en het Château Cos d'Estournel bezit. De dagelijkse leiding berustte in de jaren tachtig en negentig bij Bernadette Villars, wier dochter Claire Villars Lurton het na haar overlijden overnam. 

De ligging van de wijngaarden is spectaculair te noemen, aan de ene kant Château Latour (1e Cru) en aan de andere kant Pichon Baron en Pichon Lalande (2e Cru). Ingeklemd tussen de blockbusters van de gemeente, produceert Haut-Bages Libéral een fenomenale wijn. De wijn rijpt in voor 40% nieuw eikenhouten vaten gedurende 16 tot 18 maanden. Sinds Claire de scepter zwaait heeft de wijn gewonnen aan kleur en concentratie. Een grote 5e Cru die gezien wordt als een van de pioniers op het gebied van verantwoorde landbouw: sinds 2015 werken ze acro-ecologisch en is het chateau een voorbeeld van agroforestry. Als een van de weinige in Bordeaux zijn ze biologisch en biodynamisch gecertificeerd.

Claire maakt ook nog een tweede wijn: La Chapelle de Haut-Bages Libéral. Met dezelfde toewijding en passie gemaakt van de druiven van de jongere stokken Cabernet Sauvignon en Merlot. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 15 jaar, lagering op barriques gedurende 12 maanden.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 70%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pauillac
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2018
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig

Scores

90
Vinous
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80