Les Domaines Paul Mas, Domaine Silène Grés de Montpellier

De samenwerking tussen Giorgio Grai, een legendarische wijnmaker uit Italië, en Jean-Claude Mas, heeft een memorabele wijn voortgebracht. De fluweelzachte textuur van deze uniek wijn met een lichte kruidigheid en een schepje chocolade en rijp rood fruit, is een sensuele streling van de mond. Het gebruik van Frans eiken geeft een "cigarbox" vleugje aan de wijn wat schitterend harmonieert met het frisse fruit. Dit is zonder twijfel het mooiste dat Syrah en Grenache uit deze zon doorstoofde streek van Zuid-Frankrijk kunnen voortbrengen.

Lees meer

9-
92
Les Domaines Paul Mas, Domaine Silène Grés de Montpellier

17.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-
92

Omschrijving

Le Domaine du Silène is het gevolg van de samenwerking van Jean-Claude Mas en één van de allerbeste oenologen ter wereld, Giorgio Grai (bron: Luigi Verronelli). Grai was in de jaren zeventig en tachtig onder meer adviseur van een andere, nu wereldvermaarde wijnmaker in Italië, Angelo Gaja. De samenwerking met Mas dateert uit 1992 toen Giorgio de mentor van Jean-Claude was. 

In 2014 kwam het 57 ha grote domein in handen van Jean-Claude Mas. De totale oppervlakte wijngaarden omvat 24 ha gelegen in de appellations Languedoc en Grès de Montpellier en is beplant met syrah, grenache, cinsault en carignan. Silène was ook ooit bezit van de beroemde driesterren chef Pourcel (Jardin des Sens) en kwam in 2000 in bezit van Robert Skalli, die het in 2014 verkocht aan Domaines Mas. 

De stijl van wijnmaken van Grai is die van balans, drinkbaarheid en elegantie en dat is precies wat deze wijn heeft. Met het indrukwekkende gamma wijnen dat Domaines Mas maakt is deze premium wijn de parel op de kroon. De wijngaarden worden biologisch bewerkt. Fermentatie op 30 graden gedurende 1 dag waarna op 28 graden gedurende 5 dagen. Fustlagering gedurende 18 maanden. Botteling zonder filtrage om alle frisheid en elegantie te behouden.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Regio: Zuid Frankrijk
Substreek: Grés de Montpellier, Languedoc
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig

Scores

9-
Harold Hamersma Een-tweetje tussen Giorgio Grai, wijnmaaklegende uit Italie, en Jean-Claude Mas, ook bepaald geen wijnmaakonbekende. Smakelijk samenzijn in deze subappellatie van Languedoc uitsluitend voor rood, gemaakt van grenache, syrah en mourvèdre, eventueel aangevuld met cinsault en carignan – zij het niet meer dan 30 procent om de kwaliteit van de appellatie te bewaken. Levert een mooi optelsommetje op van levendige besjes, sappige bramen, een koket cacaobittertje, een streepje sweet spices, een pepertje en een lichte rokerigheid.
92
James Suckling Dark cherries, plums, cassis and bay leaves on the nose follow through to a medium body with plush tannins. Rich and fruity with velvety texture and a suave finish. Syrah, cinsault, carignan and grenache. From organically grown grapes. Drink now.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80