Liber Pater, Denarius Blanc

De Liber Pater Denarius Blanc is een van de weinige droge witte Bordeaux-wijnen die gemaakt is van 100% sémillon. Er zijn slechts een paar honderd flessen gemaakt van deze tweede wijn van Liber Pater, waarvan 2015 de eerste jaargang is. Voor de fermentatie worden uitsluitend 100% nieuwe, Franse eikenhouten vaten gebruikt. Vervolgens rijpt de wijn 16 maanden Sur Lie met regelmatige bâtonnage. In de geur en smaak vinden we vers en rijp citrusfruit terug, vermengd met een mooie kruidigheid. Een rijke en weelderige wijn met een prachtige frisheid.

Lees meer

90
Liber Pater, Denarius Blanc

795.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
90

Omschrijving

Het exclusieve huis Liber Pater gebruikt enkel druiven van wijnstokken afkomstig uit het pre-phylloxera-tijdperk: stokken die op hun eigen onderstam staan. De man achter Liber Pater, Loïc Pasquet, keert letterlijk terug naar de wortels van de Bordeaux-streek en maakt wijnen zoals ze vroeger gemaakt werden. 

Hij gebruikt hiervoor oude technieken voor wijngaardbeheer, zeer hoge plantdichtheden (20.000 stokken per hectare) en extreem oude, oorspronkelijke wijnstokken. Liber Pater beweert hiermee de historische smaak van Bordeaux te bieden. Pasquet werkt hiermee niet conform de regels van het appellatiesysteem en brengt zijn wijnen daarom uit als Vin de France. 

 De wijngaarden die momenteel in productie zijn, zijn beplant met cabernet sauvignon, merlot en sémillon. Daarnaast plant Pasquet momenteel een aantal zeer oude druivensoorten aan, zoals castets, mancin en pardotte. Dit zijn inheemse rassen uit Bordeaux die in de 19e eeuw door de druifluis phylloxera werden verwoest.

Details

Drinkbaar vanaf: 2020
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2030
Type wijn: Witte Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Substreek: Graves
Smaak: Intens en Aromatisch
Jaargang: 2015
Druivensoort met percentage: Sémillon 100%
Alcohol: 13

Scores

90
Robert Parker
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80