Loxarel, 109 Mesos Brut Nature Reserva

Deze mousserende wijn wordt vervaardigd volgens de Méthode Traditionelle en rijpt, zoals de naam al doet vermoeden, tenminste 109 maanden in de kelders. De wijn wordt geleverd in de originele fles waarin ook de gisting heeft plaatsgevonden, zelfs met de originele natuurkurk met agraaf én behoud van de natuurlijke droesem. Van deze natuurlijke Brut Gran Reserva worden maar 1000 flessen gemaakt. De mousse van deze wijn is delicaat en aanhoudend. Geuren van rijp fruit en vers gebak vormen een compleet pallet en zijn te danken aan de lange rijping in de fles. De smaak is rond en romig en kent een prachtige balans door voldoende frisheid en een prettige zuurgraad ondersteund door tonen van gekonfijt fruit. Een ware beleving.

Lees meer

Loxarel, 109 Mesos Brut Nature Reserva

114.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Loxarel werd opgericht in 1987. Uit de naam spreekt de waardering voor hun ‘signature’ druif; Xarel·lo. Voorafgaand aan de oprichting van Loxarel produceert de gepassioneerde en innovatieve Josep Mitjans, de huidige eigenaar van het huis, op 16- jarige leeftijd al zijn eerste 1000 flessen Cava. Hij durfde het, na zijn studie oenologie, aan om een frisse wind door het familiebedrijf te laten waaien. Met een klein team wordt er biologisch en biodynamisch gewerkt. De visie om de druif en het terroir te laten spreken in de wijnen staat hierbij centraal. Het contact met en het respect voor de aarde, het terroir en de omgeving geven de wijnen puurheid, eigenheid en karakter. Ze vormen hiermee een mooie afspiegeling van de streek waar de wijnen worden gemaakt; Penedès in Catalunya, waar het domein is gelegen in Vilobí del Penedès.

Details

Type wijn: Champagne - Mousserend
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Chardonnay 10%, Xarel-lo 90%
Regio: Catalunya
Substreek: Penedès
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2006
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch, Natuurwijn
Alcohol: 12
Serveertemperatuur:
Drinkbaar vanaf: 2017
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalkhoudende klei en kiezels
Restsuikers: 0,2 gr/l
Zuurtegraad: 7,4 gr/l
Vinificatie: Methode Traditionelle. Xarel-lo komt uit 2004. De wijn rijpt 109 maanden. Natuurlijke gist wordt niet verwijderd.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80