Loxarel, A Pèl Ancestral

A Pèl betekent 'zonder bescherming' in het Catalaans. Dit verwijst naar de manier waarop deze wijn is gemaakt: op natuurlijke wijze, zo puur mogelijk en zonder toevoeging van sulfiet. Ook heeft de naam een link met de kale man die op het etiket prijkt: A Pèl betekent namelijk ook 'kaal'.Deze fijne mousserende wijn is tot stand gekomen middels de ancestrale methode waarbij, in tegenstelling tot de traditionele methode, slechts één vergisting plaatsvindt. De wijn wordt namelijk gebotteld op het moment dat nog niet alle suikers vergist zijn, waardoor de fermentatie verder gaat in de fles en zo op natuurlijke wijze bubbels ontstaan. Deze wijn is gemaakt van 100% xarel·lo, een van de bekende 'cava-druiven' uit de Penedès. Met aroma's van witte bloemen, noten, citrus en peer en een aanhoudende mousse is dit een hele fijne bubbel die bij elke gelegenheid gedronken kan worden.

Lees meer

9
Loxarel, A Pèl Ancestral

21.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Loxarel werd opgericht in 1987. Uit de naam spreekt de waardering voor hun ‘signature’ druif; Xarel·lo. Voorafgaand aan de oprichting van Loxarel produceert de gepassioneerde en innovatieve Josep Mitjans, de huidige eigenaar van het huis, op 16- jarige leeftijd al zijn eerste 1000 flessen Cava. Hij durfde het, na zijn studie oenologie, aan om een frisse wind door het familiebedrijf te laten waaien. Met een klein team wordt er biologisch en biodynamisch gewerkt. De visie om de druif en het terroir te laten spreken in de wijnen staat hierbij centraal. Het contact met en het respect voor de aarde, het terroir en de omgeving geven de wijnen puurheid, eigenheid en karakter. Ze vormen hiermee een mooie afspiegeling van de streek waar de wijnen worden gemaakt; Penedès in Catalunya, waar het domein is gelegen in Vilobí del Penedès.

Details

Type wijn: Champagne - Mousserend
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Xarel-lo 100%
Regio: Catalunya
Substreek: Penedès
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2021
Landbouw: Biodynamisch, Natuurwijn
Alcohol: 12,5
Serveertemperatuur:
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2024
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalkhoudende klei en kiezels
Restsuikers: 5,2 gr/l
Zuurtegraad: 7,1 gr/l, 7,1 gram
Vinificatie: Volgens de PET NAT methode. 1 fermentatie zonder toevoeging van suiker of gist.De fermentatie start in 1000 liter klei amfora's en eindigt in de fles met kurk en kroonkurk. De wijn rijpt in1000 liter amfora's.

Scores

9
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80