Loxarel, A Pèl Ancestral
9
Print deze pagina
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
9
Omschrijving
Loxarel werd opgericht in 1987. Uit de naam spreekt de waardering voor hun ‘signature’ druif; Xarel·lo. Voorafgaand aan de oprichting van Loxarel produceert de gepassioneerde en innovatieve Josep Mitjans, de huidige eigenaar van het huis, op 16- jarige leeftijd al zijn eerste 1000 flessen Cava. Hij durfde het, na zijn studie oenologie, aan om een frisse wind door het familiebedrijf te laten waaien. Met een klein team wordt er biologisch en biodynamisch gewerkt. De visie om de druif en het terroir te laten spreken in de wijnen staat hierbij centraal. Het contact met en het respect voor de aarde, het terroir en de omgeving geven de wijnen puurheid, eigenheid en karakter. Ze vormen hiermee een mooie afspiegeling van de streek waar de wijnen worden gemaakt; Penedès in Catalunya, waar het domein is gelegen in Vilobí del Penedès.
Details
Type wijn: | Champagne - Mousserend |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Spanje |
Druivensoort met percentage: | Xarel-lo 100% |
Regio: | Catalunya |
Substreek: | Penedès |
Smaak: | Licht en Fruitig |
Jaargang: | 2021 |
Landbouw: | Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch, Natuurwijn |
Alcohol: | 12,5 |
Serveertemperatuur: | 9˚ |
Drinkbaar vanaf: | 2022 |
Houdbaar t/m: | 2025 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Kalkhoudende klei en kiezels |
Restsuikers: | 5,2 gr/l |
Zuurtegraad: | 7,1 gr/l, 7,1 gram |
Vinificatie: | Volgens de PET NAT methode. 1 fermentatie zonder toevoeging van suiker of gist.De fermentatie start in 1000 liter klei amfora's en eindigt in de fles met kurk en kroonkurk. De wijn rijpt in1000 liter amfora's. |
Scores
9
Harold Hamersma