
Nyetimber
Dit Engelse wijnhuis is al ruim 30 jaar een groot pionier op het gebied van Engelse mousserende wijnen. Gelegen in Sussex, ten zuiden van Londen, was het destijds het eerste Engelse wijnhuis dat mousserende wijn maakte met als doel te concurreren met de beste mousserende wijnen ter wereld. Er staan drie klassieke druivenrassen aangeplant die we eveneens in de Champagnestreek terugvinden: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.
De wijngaarden zijn te vergelijken met ’s werelds beste wijngaarden voor mousserende wijn. De bodems vertonen veel overeenkomsten met die in de Champagnestreek: ze zijn erg kalkrijk en bevatten onder andere groen, maritiem zandsteen. Het relatief koele klimaat zorgt voor een langzame maar optimale rijping van de druiven met behoud van frisse zuren die onder andere zorgen voor finesse en complexiteit.
Alle wijnen van Nyetimber worden volgens de traditionele methode gemaakt, waarbij de tweede vergisting op de fles plaatsvindt. Elk perceel wordt apart gevinifieerd en elke cuvée rijpt geruime tijd op de lies. Een wijnhuis dat absolute topwijnen voortbrengt die in geen enkel opzicht onderdoen voor de grootste mousserende wijnen ter wereld. Een ware ontdekking!