Poderi e Cantine Oddero, Barolo Rocche di Castiglione

Een zeer klassieke en indrukwekkende Barolo. De druiven komen van oude wijnstokken van de kleine wijngaard Rocche di Castiglione, gelegen bovenop de "Rocche", wat 'kliffen' betekent. De wijngaard ligt in het prachtige dorpje Castiglione Falletto. De wijn is geparfumeerd, delicaat en elegant. Herkenbare florale tonen worden gecombineerd met een mooie mineraliteit en tonen van drop. Een juweeltje met bewaarpotentieel. Deze wijn komt licht gekoeld het best tot zijn recht.

Lees meer

Niet voor export

96
94
Poderi e Cantine Oddero, Barolo Rocche di Castiglione

144.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

96
94

Omschrijving

De kelders van Oddero liggen in Frazione Santa Maria di La Morra, op terrassen met prachtig uitzicht over de heuvels van de Langhe. Het land, het terroir, de diepe wortels van de wijnstokken maar vooral de diepe wortels van de familie brengen ware meesterwerken voort. Oddero heeft een geschiedenis die met zekerheid herleid kan worden tot het jaar 1794. Tegenwoordig is de 7e generatie van de familie alweer werkzaam op het wijngoed. Isabella en Pietro, nicht en zoon van Mariacristina en haar vader Giacomo Oddero, zijn de dragende krachten van Oddero. 

Ieder met hun eigen taak, specialisme en waarde. Ze vertegenwoordigen een drieluik van verleden, heden en toekomst. Er zijn negen verschillende wijngaarden waar nebbiolo is aangeplant. 5 daarvan liggen in La Morra, het hart van de streek Barolo. De wijngaard Brunate is hier de echte uitblinker. Daarnaast liggen er 3 wijngaarden in Castiglione Falleto, waar Villero een niet te onderschatten cru vormt. De bodems hebben een sedimentaire en marien-alluviale oorsprong en zijn meer dan 7 miljoen jaar geleden ontstaan door terugtrekking van wateren van de Po-zee. Er zijn hier zeer veel diverse typen bodems, die alle bestaan uit een compositie van klei-kalksteen, mergel en zand.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Nebbiolo 100%
Regio: Piemonte
Substreek: Barolo
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2020
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2026
Houdbaar t/m: 2040
Oogst: Handmatig
Houtopvoeding: 30 maanden in Frans eiken van 20 hectoliter.

Scores

96
Robert Parker From one of the best sites in Castiglione Falletto, the Oddero 2020 Barolo Rocche di Castiglione has a bright mineral note and is a wine that focuses on all the high notes. There is blue flower, crushed stone, cranberry, cassis and a soft herbal tone that is quite pretty. It fleshes out to pastry cream, sweet blueberry and toasted biscuit. The wine has nicely integrated tannins and freshness. Production is limited to 2,200 bottles.
94
Vinous The 2020 Barolo Rocche di Castiglione is a beautifully seductive wine. Effusive, aromatic and light on its feet, the 2020 graces the palate with hints of crushed flowers, spice, mint, pipe tobacco and orange peel. Fine, silky tannins wrap it all together. This, too, needs time.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80