Poderi e Cantine Oddero, Barolo Villero

Villero is een wijngaard van 0,8 hectare in Castiglione Falletto met wijnstokken van 53 jaar oud. De bodem bevat meer klei en kalksteen dan die van Rocche di Castiglione, in hetzelfde dorp. De wijn is stevig en rond met een complex smaakpalet dat rijk is aan florale tonen, rijp kersenfruit, cacao, een vleugje kaneel en tonen van laurier. Een aromatisch, maar zeer gebalanceerd en klassiek Barolo-profiel. Een aangenaam stevige tanninestructuur en een mooie finale met een delicaat zoetige ondertoon. De wijn rijpt gedurende 30 maanden in eikenhouten vaten van 40hL, waarna nog één jaar op fles. Deze wijn komt licht gekoeld het best tot zijn recht.

Lees meer

94
9.5
93
Poderi e Cantine Oddero, Barolo Villero

85.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
94
9.5
93

Omschrijving

De kelders van Oddero liggen in Frazione Santa Maria di La Morra, op terrassen met prachtig uitzicht over de heuvels van de Langhe. Het land, het terroir, de diepe wortels van de wijnstokken maar vooral de diepe wortels van de familie brengen ware meesterwerken voort. Oddero heeft een geschiedenis die met zekerheid herleid kan worden tot het jaar 1794. Tegenwoordig is de 7e generatie van de familie alweer werkzaam op het wijngoed. Isabella en Pietro, nicht en zoon van Mariacristina en haar vader Giacomo Oddero, zijn de dragende krachten van Oddero. 

Ieder met hun eigen taak, specialisme en waarde. Ze vertegenwoordigen een drieluik van verleden, heden en toekomst. Er zijn negen verschillende wijngaarden waar nebbiolo is aangeplant. 5 daarvan liggen in La Morra, het hart van de streek Barolo. De wijngaard Brunate is hier de echte uitblinker. Daarnaast liggen er 3 wijngaarden in Castiglione Falleto, waar Villero een niet te onderschatten cru vormt. De bodems hebben een sedimentaire en marien-alluviale oorsprong en zijn meer dan 7 miljoen jaar geleden ontstaan door terugtrekking van wateren van de Po-zee. Er zijn hier zeer veel diverse typen bodems, die alle bestaan uit een compositie van klei-kalksteen, mergel en zand.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Nebbiolo 100%
Regio: Piemonte
Substreek: Barolo, La Morra
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2017
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2043
Oogst: Handmatig

Scores

94
Robert Parker
9.5
Harold Hamersma
93
Vinous
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80