Poderi e Cantine Oddero, Derthona Timorasso

De Derthona Timorasso is een zeer bijzondere wijn uit de substreek Colli Tortonesi in Piemonte. Een unieke witte wijn, die qua complexiteit doet denken aan een rode wijn. en lokaal de "Witte Barolo" wordt genoemd. "Derthona" is de bijnaam van alle wijnen van de druif timorasso uit de Tortona-heuvels. Derthona is de Latijnse naam van de stad Tortona, de geboorteplaats van timorasso. Door alle wijnen de bijnaam Derthona te geven, willen de producenten de wijngaarden verbinden met de streek waar ze vandaan komen. De kleur is intens geel, in de neus komen florale tonen en citrus je tegemoet. In de mond fris en mineraal met rijp fruit. Een betoverende wijn die het karakter van de druif timorasso volledig tot uiting brengt en die je meevoert naar de pittoreske wijngaarden van Piemonte.

Lees meer

Poderi e Cantine Oddero, Derthona Timorasso

27.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

De kelders van Oddero liggen in Frazione Santa Maria di La Morra, op terrassen met prachtig uitzicht over de heuvels van de Langhe. Het land, het terroir, de diepe wortels van de wijnstokken maar vooral de diepe wortels van de familie brengen ware meesterwerken voort. Oddero heeft een geschiedenis die met zekerheid herleid kan worden tot het jaar 1794. Tegenwoordig is de 7e generatie van de familie alweer werkzaam op het wijngoed. Isabella en Pietro, nicht en zoon van Mariacristina en haar vader Giacomo Oddero, zijn de dragende krachten van Oddero. 

Ieder met hun eigen taak, specialisme en waarde. Ze vertegenwoordigen een drieluik van verleden, heden en toekomst. Er zijn negen verschillende wijngaarden waar nebbiolo is aangeplant. 5 daarvan liggen in La Morra, het hart van de streek Barolo. De wijngaard Brunate is hier de echte uitblinker. Daarnaast liggen er 3 wijngaarden in Castiglione Falleto, waar Villero een niet te onderschatten cru vormt. De bodems hebben een sedimentaire en marien-alluviale oorsprong en zijn meer dan 7 miljoen jaar geleden ontstaan door terugtrekking van wateren van de Po-zee. Er zijn hier zeer veel diverse typen bodems, die alle bestaan uit een compositie van klei-kalksteen, mergel en zand.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Timorasso 100%
Regio: Piemonte
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80